Samsung geeft details vrij van haar Android 4.1-update voor de Galaxy Note 10.1

Samsung heeft de details bekend gemaakt van haar Premium Suite-update voor de Galaxy Note 10.1-tablet. De update zal naast de Android 4.1-kernel ervoor zorgen dat de Spen-functionaliteit flink uitgebreid wordt.

Samsung Galaxy Note 10.1 Premium Suite

Samsung heeft een speciale pagina online gezet die alle wijzigingen die met de Android 4.1-update mee komen beschrijft. Samsung noemt deze update de Premium Suite-update waarbij de functionaliteit van de tablet en van de Spen wordt uitgebreid. Volgens de fabrikant zal het dankzij deze update mogelijk worden om multi windows-apps te openen. Deze functionaliteit zit al in de Galaxy Note II en maakt het mogelijk om meerdere apps naast elkaar te draaien in hetzelfde scherm. Daarnaast brengt Samsung ook Air View van haar phablet naar haar tablet. Met Air View kun je bijvoorbeeld met de Spen over een album hooveren waarna een voorbeeld wordt gegeven van de inhoud.

Ook zal quick command worden toegevoegd aan de update. Hiermee kun je in een venstertje bijvoorbeeld het @-teken schrijven met je Spen waarna automatisch de e-mail app wordt opgestart om een mail te verzenden. Ook wordt het mogelijk om met de Spen nog beter te tekenen en wordt een aantal apps toegevoegd aan de software om gebruik te maken van het speciale pennetje waarmee de tablet geleverd wordt.

Samsung heeft de update nog niet vrijgegeven maar zal dat binnenkort gaan doen. De verwachting is dat de update rond december verkrijgbaar zal zijn. Alle wijzigingen die de Premium Suite-update met zich mee brengt zijn in de onderstaande video te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. bartvuijk -

    Dat ziet er goed uit. Ik ken al een cartoonist/schilder die ineens grote belangstelling heeft voor deze tablet. Vooral vanwege de drukgevoeligheid van de pen, waarmee je dunnere en dikkere strepen kunt maken. Net alsof je echt schrijft of tekent.

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters