Samsung geeft details vrij van haar Android 4.1-update voor de Galaxy Note 10.1

Samsung heeft de details bekend gemaakt van haar Premium Suite-update voor de Galaxy Note 10.1-tablet. De update zal naast de Android 4.1-kernel ervoor zorgen dat de Spen-functionaliteit flink uitgebreid wordt.

Samsung Galaxy Note 10.1 Premium Suite

Samsung heeft een speciale pagina online gezet die alle wijzigingen die met de Android 4.1-update mee komen beschrijft. Samsung noemt deze update de Premium Suite-update waarbij de functionaliteit van de tablet en van de Spen wordt uitgebreid. Volgens de fabrikant zal het dankzij deze update mogelijk worden om multi windows-apps te openen. Deze functionaliteit zit al in de Galaxy Note II en maakt het mogelijk om meerdere apps naast elkaar te draaien in hetzelfde scherm. Daarnaast brengt Samsung ook Air View van haar phablet naar haar tablet. Met Air View kun je bijvoorbeeld met de Spen over een album hooveren waarna een voorbeeld wordt gegeven van de inhoud.

Ook zal quick command worden toegevoegd aan de update. Hiermee kun je in een venstertje bijvoorbeeld het @-teken schrijven met je Spen waarna automatisch de e-mail app wordt opgestart om een mail te verzenden. Ook wordt het mogelijk om met de Spen nog beter te tekenen en wordt een aantal apps toegevoegd aan de software om gebruik te maken van het speciale pennetje waarmee de tablet geleverd wordt.

Samsung heeft de update nog niet vrijgegeven maar zal dat binnenkort gaan doen. De verwachting is dat de update rond december verkrijgbaar zal zijn. Alle wijzigingen die de Premium Suite-update met zich mee brengt zijn in de onderstaande video te zien.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters