Samsung geeft details vrij van haar Android 4.1-update voor de Galaxy Note 10.1

Samsung heeft de details bekend gemaakt van haar Premium Suite-update voor de Galaxy Note 10.1-tablet. De update zal naast de Android 4.1-kernel ervoor zorgen dat de Spen-functionaliteit flink uitgebreid wordt.

Samsung Galaxy Note 10.1 Premium Suite

Samsung heeft een speciale pagina online gezet die alle wijzigingen die met de Android 4.1-update mee komen beschrijft. Samsung noemt deze update de Premium Suite-update waarbij de functionaliteit van de tablet en van de Spen wordt uitgebreid. Volgens de fabrikant zal het dankzij deze update mogelijk worden om multi windows-apps te openen. Deze functionaliteit zit al in de Galaxy Note II en maakt het mogelijk om meerdere apps naast elkaar te draaien in hetzelfde scherm. Daarnaast brengt Samsung ook Air View van haar phablet naar haar tablet. Met Air View kun je bijvoorbeeld met de Spen over een album hooveren waarna een voorbeeld wordt gegeven van de inhoud.

Ook zal quick command worden toegevoegd aan de update. Hiermee kun je in een venstertje bijvoorbeeld het @-teken schrijven met je Spen waarna automatisch de e-mail app wordt opgestart om een mail te verzenden. Ook wordt het mogelijk om met de Spen nog beter te tekenen en wordt een aantal apps toegevoegd aan de software om gebruik te maken van het speciale pennetje waarmee de tablet geleverd wordt.

Samsung heeft de update nog niet vrijgegeven maar zal dat binnenkort gaan doen. De verwachting is dat de update rond december verkrijgbaar zal zijn. Alle wijzigingen die de Premium Suite-update met zich mee brengt zijn in de onderstaande video te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. bartvuijk -

    Dat ziet er goed uit. Ik ken al een cartoonist/schilder die ineens grote belangstelling heeft voor deze tablet. Vooral vanwege de drukgevoeligheid van de pen, waarmee je dunnere en dikkere strepen kunt maken. Net alsof je echt schrijft of tekent.

Android 7.1.1 Nougat

Sony begint met uitrollen Android 7.1.1 Nougat naar flink aantal Xperia toestellen lees verder

Android O Developer Preview 2

OnePlus maakt bekend wanneer OnePlus 3 en OnePlus 3T Android O ontvangen lees verder

Android Oreo Google I/O

Geen Oreo: volledige naam van Android O duikt op lees verder

Zakkenrollers app

Met deze app ben je zakkenrollers te slim af lees verder

10.5-inch iPad Pro

Apple iPad Pro met dunne schermranden onthuld: alles wat je moet weten lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste budgetsmartphones voor deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters