Samsung geeft eerste details vrij van Bada 2.0

Samsung heeft tijdens een bijeenkomst van ontwikkelaars op het Mobile World Congress meer informatie los gelaten over Bada 2.0. Het vernieuwde OS zal ondersteuning gaan krijgen voor multitasking, NFC en Flash.

Producent Samsung lijkt nog steeds in haar eigen open source OS te geloven genaamd Bada. De huidige Wave 2 beschikt over Bada 1.2, terwijl de eerste generatie net een update heeft gekregen naar deze versie. Echter gaat Samsung gewoon door met de ontwikkeling van het OS en wil het in een hoger tempo mid-range smartphones gaan produceren speciaal voor het OS. Inmiddels staat Bada 2.0 op stapel en tijdens een bijeenkomst van ontwikkelaars tijdens het Mobile World Congress wist Samsung de belangrijkste details van het vernieuwde OS al te onthullen.

Uit de presentatie van Samsung blijkt dat Bada 2.0 vol nieuwe functionaliteiten zal gaan zitten. Zo zal Samsung voor het eerst echt multitasking gaan ondersteunen in het OS en ook NFC ondersteuning zal terug te vinden zijn in Bada 2.0. Met NFC kunnen draadloze betalingen verricht worden of diensten zoals de OV-chipkaart op een dergelijke chip aangebracht worden. Ook zal 2.0 Wifi-Direct gaan ondersteunen zodat bestanden middels Wifi overgepompt kunnen worden naar andere telefoons die ook deze techniek ondersteunen. Samsung laat ook weten dat FlashLite 4 in het OS verweven zal zitten, HTML5 ondersteuning voor de browser en tot slot text-to-speech en speech-to-text.

De verwachting is dat Bada 2.0 eind dit jaar op zijn vroegst aangeboden zal gaan worden aan de Wave 2. Samsung zelf houd echter nog een slag om de arm, maar laat wel weten dat het druk bezig is met het platform en het stevig aan het door ontwikkelen is.

Samsung Bada 2.0

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters