Samsung geeft eerste details vrij van Bada 2.0

Samsung heeft tijdens een bijeenkomst van ontwikkelaars op het Mobile World Congress meer informatie los gelaten over Bada 2.0. Het vernieuwde OS zal ondersteuning gaan krijgen voor multitasking, NFC en Flash.

Producent Samsung lijkt nog steeds in haar eigen open source OS te geloven genaamd Bada. De huidige Wave 2 beschikt over Bada 1.2, terwijl de eerste generatie net een update heeft gekregen naar deze versie. Echter gaat Samsung gewoon door met de ontwikkeling van het OS en wil het in een hoger tempo mid-range smartphones gaan produceren speciaal voor het OS. Inmiddels staat Bada 2.0 op stapel en tijdens een bijeenkomst van ontwikkelaars tijdens het Mobile World Congress wist Samsung de belangrijkste details van het vernieuwde OS al te onthullen.

Uit de presentatie van Samsung blijkt dat Bada 2.0 vol nieuwe functionaliteiten zal gaan zitten. Zo zal Samsung voor het eerst echt multitasking gaan ondersteunen in het OS en ook NFC ondersteuning zal terug te vinden zijn in Bada 2.0. Met NFC kunnen draadloze betalingen verricht worden of diensten zoals de OV-chipkaart op een dergelijke chip aangebracht worden. Ook zal 2.0 Wifi-Direct gaan ondersteunen zodat bestanden middels Wifi overgepompt kunnen worden naar andere telefoons die ook deze techniek ondersteunen. Samsung laat ook weten dat FlashLite 4 in het OS verweven zal zitten, HTML5 ondersteuning voor de browser en tot slot text-to-speech en speech-to-text.

De verwachting is dat Bada 2.0 eind dit jaar op zijn vroegst aangeboden zal gaan worden aan de Wave 2. Samsung zelf houd echter nog een slag om de arm, maar laat wel weten dat het druk bezig is met het platform en het stevig aan het door ontwikkelen is.

Samsung Bada 2.0

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. wave -

      wanneer je telefoon is aangesloten op je pc controleer op updates via kies en mischien moet je kies bijwerken. rechtsonder in kan je klikken voor update controles en links boven kan je kies bijwerkken.

    1. wave -

      Ja maar er staat dat 1.2 nog niet op de eerste generatie wave beschikbaar is maar de 1.2 update heb ik ruim 6 weken geleden geinstalleerd op me wave s 8500 via kies, dus wat er staat klopt niet.

Philips Hue

Dit zijn de vijf beste Android apps om je Philips Hue lampen te besturen lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp rukt op: Facebook wordt steeds minder als nieuwsbron gebruikt lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters