Samsung geeft Gear VR WebVR ondersteuning

Samsung’s Virtual Reality bril blijkt een zeer groot succes, het enige dat nog ontbreekt zijn verschillende applicaties. Samsung heeft nu de mogelijkheid om WebVR te gebruiken opengesteld, waardoor virtual reality content die op websites staat ook met de bril kan worden bekeken.

WebVR

De Samsung Gear VR ondersteunt nu WebVR. Door WebVR zit je niet meer vast aan de Oculus Store of Samsung zelf. Je kan Virtual Reality nu op websites bekijken. WebVR word gezien als een potentiële standaard voor Virtual Reality op het internet, Google Chrome ondersteunt het al. Op je Gear VR heb je een web browser zitten en voorheen kon je hier alleen websites mee openen en bekijken maar nu kan je ook virtual reality opzoeken op het web. WebVR werkt op de open source Chromium engine die bij elke Samsung zit ingebouwd in de browser. Samsung zegt wel dat de “ervaring” nog onder constructie is en dat het niet raar is als je een bug tegenkomt of een andere fout. Om de toepassing te gebruiken moet je in je GearVR internet de WebVR functie aanzetten.

GearVR

WebVR
Een WebVR experiment om een navigatiesysteem te maken, stap een zwevende bal in en kom meer te weten over de locatie

De Samsung Gear VR is niet de enige virtual reality headset van het moment. Vrijwel elke telefoonfabrikant komt met een eigen bril op de markt. De Gear VR is in samenwerking met het bedrijf Oculus gemaakt. Oculus was een van de eerste bedrijven die met behulp van hun kickstarter campagne het grote publiek enthousiast wist te krijgen voor virtual reality. De Samsung Gear VR is een virtuele wereld voor games en video’s. In de Oculus Store vind je diverse games maar ook 360 graden video’s die erg vermakelijk zijn. Wij zijn ook erg enthousiast over de live concerten. Zo zijn er al opnamen beschikbaar van optredens van Coldplay en Paul McCartney, die met een vr-camera gefilmd zijn. Wat daarbij extra indruk maakt, is dat het geluid ook rekening houdt met de positie van je hoofd.

Meer weten over de Samsung Gear VR klik hier!

Bron: Tech

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters