Samsung geeft geheugenkaarten eigen naam mee

Samsung heeft bekendgemaakt dat ze eigen geproduceerde geheugenkaarten hun eigen naam mee willen gaan geven. Nu produceren ze vooral voor anderen en dat willen ze juist gaan terug brengen.

Om de afname op te kunnen vangen zouden de klanten van Samsung druk bezig zijn om banden met andere grote nand-leveranciers aan te halen. Zo willen A-Data Technology, PQI en Transcend Information de samenwerking met Hynix verstevigen, terwijl Transcend ook toenadering tot Intel zoekt, zo hebben bronnen binnen de Taiwanese geheugenkaartmakers DigiTimes ingefluisterd. Samsung heeft al langer plannen om onder eigen naam kaarten uit te gaan brengen, maar de flash-fabrikant stuitte op grote weerstand van zijn afnemers.

Met de strategieverschuiving wil het bedrijf zich juist minder afhankelijk maken van deze bedrijven, mede gezien de gespannen relatie die het in het verleden heeft gehad met zijn Taiwanese afnemers. Die eisten meer dan eens compensatie als de prijzen van nand-flash teveel daalden nadat ze chips hadden besteld. Samsung zal eerst kaarten onder eigen naam meeleveren met mobiele telefoons, maar zou later ook de retailmarkt kunnen gaan bedienen. Europese klanten kunnen als eerste de Samsung-kaarten tegemoet zien, aldus DigiTimes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Moto X

Oudste smartphone maker Motorola plant grootse comeback lees verder

Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters