Samsung geeft geheugenkaarten eigen naam mee

Samsung heeft bekendgemaakt dat ze eigen geproduceerde geheugenkaarten hun eigen naam mee willen gaan geven. Nu produceren ze vooral voor anderen en dat willen ze juist gaan terug brengen.

Om de afname op te kunnen vangen zouden de klanten van Samsung druk bezig zijn om banden met andere grote nand-leveranciers aan te halen. Zo willen A-Data Technology, PQI en Transcend Information de samenwerking met Hynix verstevigen, terwijl Transcend ook toenadering tot Intel zoekt, zo hebben bronnen binnen de Taiwanese geheugenkaartmakers DigiTimes ingefluisterd. Samsung heeft al langer plannen om onder eigen naam kaarten uit te gaan brengen, maar de flash-fabrikant stuitte op grote weerstand van zijn afnemers.

Met de strategieverschuiving wil het bedrijf zich juist minder afhankelijk maken van deze bedrijven, mede gezien de gespannen relatie die het in het verleden heeft gehad met zijn Taiwanese afnemers. Die eisten meer dan eens compensatie als de prijzen van nand-flash teveel daalden nadat ze chips hadden besteld. Samsung zal eerst kaarten onder eigen naam meeleveren met mobiele telefoons, maar zou later ook de retailmarkt kunnen gaan bedienen. Europese klanten kunnen als eerste de Samsung-kaarten tegemoet zien, aldus DigiTimes.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters