'Samsung geïnteresseerd in WebOS'

Dat HP wellicht bereid is om WebOS aan andere producenten te verstrekken tegen betaling was al bekend. Nu blijkt dat men al onderhandelt hierover en dat Samsung wellicht gebruik gaat maken van het besturingssysteem.

Palm Pre op touchstone AAP

Dat laat Bloomberg weten. HP CEO Leo Apotheker liet het volgende weten in een interview: “We praten met een aantal bedrijven.” Details wilde Apotheker niet geven: “Ik kan je vertellen dat een aantal bedrijven interesse getoond hebben en we zetten onze conversaties voort.”

Volgens een niet nader genoemde bron zou onder andere Samsung in de race zijn. Volgend op geruchten dat Google misschien de aanpassingsmogelijkheden van Android gaat inperken zou Samsung op zoek zijn naar een nieuw besturingssysteem dat het wel kan aanpassen. Die plaats zou WebOS gaan innemen.

Dat zou betekenen dat WebOS, het an sich mooie besturingssysteem dat de afgelopen drie jaar nauwelijks over de toonbank is gegaan, eindelijk een beetje extra aandacht krijgt. Zoals het er nu naar uitziet zal HP het systeem ook niet wereldwijd en groots op de markt gaat zetten op korte termijn, en dus zijn er externe spelers nodig om het besturingssysteem een boost te geven. Samsung is daar, als één van de grootste smartphoneproducenten ter wereld, natuurlijk een ideale kandidaat voor.

Bron: MacRumors

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters