'Samsung geïnteresseerd in WebOS'

Dat HP wellicht bereid is om WebOS aan andere producenten te verstrekken tegen betaling was al bekend. Nu blijkt dat men al onderhandelt hierover en dat Samsung wellicht gebruik gaat maken van het besturingssysteem.

Palm Pre op touchstone AAP

Dat laat Bloomberg weten. HP CEO Leo Apotheker liet het volgende weten in een interview: “We praten met een aantal bedrijven.” Details wilde Apotheker niet geven: “Ik kan je vertellen dat een aantal bedrijven interesse getoond hebben en we zetten onze conversaties voort.”

Volgens een niet nader genoemde bron zou onder andere Samsung in de race zijn. Volgend op geruchten dat Google misschien de aanpassingsmogelijkheden van Android gaat inperken zou Samsung op zoek zijn naar een nieuw besturingssysteem dat het wel kan aanpassen. Die plaats zou WebOS gaan innemen.

Dat zou betekenen dat WebOS, het an sich mooie besturingssysteem dat de afgelopen drie jaar nauwelijks over de toonbank is gegaan, eindelijk een beetje extra aandacht krijgt. Zoals het er nu naar uitziet zal HP het systeem ook niet wereldwijd en groots op de markt gaat zetten op korte termijn, en dus zijn er externe spelers nodig om het besturingssysteem een boost te geven. Samsung is daar, als één van de grootste smartphoneproducenten ter wereld, natuurlijk een ideale kandidaat voor.

Bron: MacRumors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. WebOS -

    HP heeft WebOS mei 2010 gekocht. Nu 1 jaar verder lijkt het ook niet van de grond te komen. Getoonde telefoons zien hetzelfde uit als die van Palm destijds. HP handelt te traag en dat zal WebOS niet ten goede komen.

  2. elian -

    Meer aandacht voor webOS lijkt me heel mooi, maar ik weet niet hoe blij ik ermee ben als een bedrijf als Samsung het zou gaan aanpassen…

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters