Samsung wrijft schermproblemen Google Pixel 2 XL er genadeloos in

De Google Pixel 2 XL kampt met flinke schermproblemen. Samsung speelt daar maar al te gretig op in met een ongenadige reclame.

Schermproblemen teisteren Google Pixel 2 XL

Google heeft sinds vorig jaar een eigen hardware-divisie. Waar de zoekgigant voorheen vooral focuste op software, wil het nu ook een echte speler op het gebied van hardware worden. Niet meer puur in samenwerking met andere fabrikanten, zoals het deed met de Nexus-serie, maar echt helemaal zelf.

Sure, partijen als HTC en LG helpen nog een handje met de productie, maar Google ontwikkelt zijn hardware nu wel echt zelf. Dat gaat echter nog niet geheel vlekkeloos. De Google Pixel 2 en Pixel 2 XL zijn prachtige toestellen. Maar de Pixel 2 XL heeft een groot probleem: het scherm is belabberd.

Google Ppixel 2 XL
De Google Pixel 2 XL

Het paneel wordt geleverd door LG. We wisten dat Samsung koploper is op het gebied van schermtechnologie, maar de staat van LG’s paneel is ronduit beschamend. Dat bleek al uit recensies van de LG V30, wat overigens verder een toptoestel is. Hetzelfde geldt ook voor de Pixel 2 XL.

De kijkhoeken zijn bijvoorbeeld bij beide toestellen belabberd. Daar kunnen we nog mee leven, maar de kleuren vallen ook vies tegen. Daar wen je na een aantal dagen wel aan, maar keer op keer benadrukken Youtubers en recensenten hoeveel beter Samsung het op dat gebied doet. Het verschil wordt pijnlijk duidelijk wanneer je de Google Pixel 2 XL bijvoorbeeld naast de Samsung Galaxy Note 8 legt.

Samsung wrijft het er nog eens lekker in

En Samsung weet zelf maar al te goed dat het op een eenzame hoogte staat. Zelfs Apple is van de Koreaanse fabrikant afhankelijk als het om panelen gaat. Met de meest accurate OLED-schermen heeft Samsung nu een mooie marketingtroef. De techgigant profiteert maar al te graag van Google’s fiasco.

Check de bovenstaande video maar. Het gaat om een reclame die nog eens treffend samenvat hoe positief iedereen over de schermen van Samsung is. Google wordt nergens genoemd, maar dat is ook niet nodig: de timing zegt genoeg. Samsung wrijft het er dus nog eens goed in. Smakeloos, of scherp?

Ach, Samsung is net zo goed zwaar afhankelijk van de zoekgigant. Vergeet niet dat Samsung’s smartphones op Android draaien, het mobiele besturingssysteem van Google. Check ook de eerste gelekte beelden van de OnePlus 5T, of lees waarom de oprichter van Apple geen iPhone X wil.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters