Samsung gooit Symbian definitief uit haar OS-bestand

Samsung heeft haar Symbian-ontwikkelaars laten weten dat het alle ondersteuning voor dit platform zal beëindigen. Applicaties worden binnenkort niet meer aangenomen en alle interne Symbian-content verdwijnt naar de prullenbak.

Samsung i8910 HD piano

Dat Samsung, net als Sony Ericsson, Symbian zal laten vallen wisten we al. In plaats van Sony Ericsson, die geen Symbian-toestellen meer maakt maar haar huidige content nog wel blijft ondersteunen, zal Samsung wat rigoreuzere maatregelen nemen, zo laat het bedrijf vandaag weten. In een bericht aan alle ontwikkelaars die Symbian-applicaties maken voor Samsung heeft Samsung laten weten alle Symbian-content te verwijderen. Vanaf 1 januari 2011 zal Samsung zelfs helemaal geen Symbian-applicaties meer accepteren en diens onderdeel op haar developer-website in de ban doen.

Momenteel heeft de producent nog een enkele Symbian-telefoon in de verkoop, te weten de Samsung i8910 HD die relatief goed heeft verkocht. Echter lijkt deze stap de zoveelste spijker aan de kist te zijn van het Symbian-foundation dat alleen nog Nokia als grote klant heeft. Overige klanten zijn relatief kleine Aziatische spelers die momenteel ook weinig toestellen hebben op basis van het OS. Samsung blijft vooralsnog wel lid van het Symbian-foundation echter lijkt de kans groot dat de producent het OS toch in de ban gaat doen.

Bron: Ubergizmo

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters