Samsung haalt eigen naam af van Japanse Galaxy S6’s

De Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge zijn inmiddels nagenoeg overal verkrijgbaar. Natuurlijk ook in Japan, maar dan niet onder de naam van Samsung. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft zijn eigen naam van de S6 en S6 Edge gehaald.

Galaxy S6 Docomo

Op de achterkant van de Galaxy S6 prijkt de naam ‘Galaxy’. Dus niet ‘Samsung’. Aan de voorkant zie je aan de bovenkant ‘Docomo’ staan waar bij ons de naam van Samsung prijkt. Docomo is een Japanse telecomprovider.

Het is onduidelijk waarom Samsung zijn eigen naam voor de Japanse markt heeft geschrapt. Volgens een medewerker van de Zuid-Koreaanse fabrikant is de naam ‘Galaxy’ een gevestigde naam in Japan, schrijft Tech Radar. Dat is het in Nederland ook, zou je denken, dus het is onduidelijk wat nou echt de reden is van het schrappen van de eigen naam.

Waarschijnlijk ligt Samsungs lage marktaandeel in Japan hier aan ten grondslag. Samsung heeft een marktaandeel van maar 5,6 procent in Japan, blijkt uit onderzoek van Strategy Analytics, waarover Korea Herald schrijft. Wereldwijd zit Samsung op een marktaandeel van 25,1 procent.

Misschien probeert Samsung het over een andere boeg te gooien door de naam Galaxy meer te profileren. Zo zou het bedrijf hopen wél meer Japanners aan te spreken. Samsung moet dan vooral klanten overnemen van Apple, dat in Japan op een marktaandeel van ruim 40 procent zit.

De Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge lijkt ondertussen een succes te worden. Zo is er meer vraag naar de Edge dan gedacht. Nu is het de vraag of ook Japanners warmlopen voor de mooie, maar dure smartphones van Samsung.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters