Samsung haalt Galaxy Tab 7.7 van zijn IFA-stand na uitspraak in Apple-zaak

Na de Galaxy Tab 10.1 is ook de recent aangekondigde Galaxy Tab 7.7 door de rechter uit Duitsland verbannen. Hierdoor kon Samsung de tablet niet tentoonstellen op de beurs waar hij aangekondigd werd.

Galaxy Tab 7.7 IFA verdwenen

De eerste paar dagen dat de IFA-beurs, waar de Tab 7.7 bekend werd gemaakt door Samsung, was het apparaat gewoon te zien op de stand met stickers “not for sale in Germany” erop. Afgelopen zaterdag verdween de tablet helemaal van de stand. Alle prototypes werden verwijderd en de bijbehorende banners en andere uitingen van het toestel werden netjes afgeplakt, zoals te zien is op de foto van StyleCowboys hiernaast.

Natuurlijk heeft het voorval alles te maken met de rechtszaak tussen Samsung en Apple die aan de gang is in Duitsland, waarin de rechter eerder besloot dat de Galaxy Tab 10.1 uit de winkels moest worden geweerd. Nu is dat dus ook het geval met de Tab 7.7 en als gevolg daarvan is ook dit gloednieuwe apparaat, hoewel het maar een demonstratie-exemplaar was, van de stand verdwenen.

Of Samsung dat vrijwillig gedaan heeft of niet, dat is niet helemaal duidelijk. Volgens de officiële reactie van Samsung zelf wel, maar StyleCowboys meldt dat de politie erop toegezien heeft dat de Tab 7.7 daadwerkelijk van de stand verdween. In ieder geval zal het apparaat in Duitsland niet verkocht mogen worden.

Samsung laat in een reactie weten de uitspraak van de rechter te respecteren, maar er wel alles aan te doen om dit verbod op te laten heffen: “Samsung respecteert het besluit van de rechtbank in Düsseldorf gemaakt op 2 september en heeft daarom besloten de Galaxy Tab 7.7 niet meer te tonen op de IFA. We geloven wel dat dit de keuzemogelijkheden voor consumenten ernstig limiteert in Duitsland. Samsung zal alle beschikbare middelen aanspreken, inclusief juridische mogelijkheden, om zijn intellectuele eigendomsrechten te beschermen en vast te stellen dat zijn innovatieve producten beschikbaar blijven voor Duitse consumenten.”

Bron: Engadget

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters