Waarom haast Samsung zich met het lanceren van zijn opvouwbare smartphone?

Samsung kondigde een tijdje geleden eindelijk aan inderdaad met een opvouwbare smartphone te komen. Volgens het hoofd van Samsung’s mobiele afdeling zouden we deze ergens in 2018 kunnen verwachten, als alle technische problemen overwonnen kunnen worden. Volgens bepaalde bronnen zou het toestel echter nog verre van klaar zijn voor een 2018 lancering. Het lijkt erop alsof Samsung zich haast om het toestel uit te brengen en hiervoor zelfs een belangrijke feature heeft omgegooid.

Naar binnen of naar buiten?

De grote vraag bij het ontwikkelen van een opvouwbaar toestel is of je het display naar binnen of  naar buiten wilt opvouwen. Er wordt gespeculeerd dat de technologie om het scherm naar binnen te vouwen wat verder gevorderd is en dus sneller gerealiseerd zou kunnen worden. Ongeveer vier tot vijf jaar geleden zou Samsung volgens industriebronnen al zijn begonnen met het ontwikkelen van de opvouw smartphone. In het originele ontwerp zou deze het display naar binnen vouwen. Eén tot twee jaar geleden zou het bedrijf echter toch hebben gekozen voor een ontwerp met het display aan de buitenkant.  Recente berichten geven echter aan dat Samsung onlangs weer terug is gegaan naar het originele idee.

Flexibel Samsung OLED display voor opvouwbare smartphone

Waarom opeens switchen?

Het is vreemd dat Samsung nu opeens weer voor de “makkelijke” techniek gaat, terwijl het vorig jaar nog de hoogste prioriteit zou zijn geweest om het display aan de buitenkant te implementeren. Het lijkt erop alsof Samsung er opeens vaart achter wil zetten en het nieuwe toestel zo snel mogelijk gelanceerd wil zien. Het zou kunnen dat het bedrijf bang is de wind uit de vleugels genomen te worden door een andere grote speler op de smartphonemarkt. ZTE zou binnenkort met een opvouwbaar toestel komen, maar deze zal door Samsung niet als een gevaarlijke concurrent worden beschouwd.

Opvouwbare smartphone must-have 2018 item?

Welke andere smartphonemaker een grote bedreiging zou kunnen vormen is uiteraard Apple. Maar de iPhonemaker lijkt zich op het moment helemaal niet bezig te houden met opvouwbare toestellen, maar zich te focussen op  Face ID en een augmented reality bril. We zijn benieuwd naar wat volgend jaar zal brengen en of  het de nieuwe trend wordt om toestellen op te vouwen. Het zou wel een uitkomst zijn voor de steeds groter wordende handsets.

Via: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters