'Samsung halveert tablet-productie'

Volgens een analist heeft Samsung de productie van haar Galaxy Tab gehalveerd. De man voorziet ook dat de tablet-markt in z’n geheel gaat falen.

Samsung Galaxy Tab hoofdfoto

Dat de wereld in 2012 ten onder gaat, dat weten we allemaal. Tot op heden dachten we echter dat de tablet-markt voor die tijd nog even een mooie periode van groei zou doormaken. Niets blijkt minder waar te zijn echter; de ondergang van de tablet-markt zal nog eerder zijn dan de ondergang van de wereld. Tenminste, als we Ashok Kumar van Rodman & Renshaw mogen geloven.

Volgens Kumar zullen tablets het gaan afleggen tegen smartphones en laptops. Dat is een gewaagde uitspraak, aangezien elke andere analist juist het tegenovergestelde voorspelt en zelfs denkt dat er over een aantal jaar bijna geen laptop meer te vinden is in onze wereld.

En als je dacht dat Samsung denkt haar Galaxy Tab een flink aantal keer te verkopen, dan zit je er ook faliekant naast volgens Kumar. Sterker nog, volgens Kumar heeft Samsung de productie van haar Galaxy Tab gehalveerd, wat automatisch ook zou betekenen dat de verkoopverwachtingen flink teruggeschroefd zijn. Dat zou de man van bronnen binnen Samsung gehoord hebben.

In hoeverre deze uitspraken waar zijn moeten we nog maar even afwachten. Dat de verkopen van de Galaxy Tab tegenvallen en Samsung dus wat minder toestellen gaat produceren is natuurlijk mogelijk, maar de eerste uitspraak haalt de geloofwaardigheid van Kumar wel een beetje achteruit, en halveren lijkt wel heel veel.

Bron: Android Community

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Traveljack -

    Het hangt er maar van af waarvoor je het gebruikt. De ideaalste oplossing was die van IBM, een laptop met een los beeldscherm dat dan weer als tabletpc gebruikt kan worden.
    Nu vind ik de prijs van de Samsung véél te hoog, gezien de beperkingen van het apparaat.. 250 Euro zou redelijk zijn..

  2. Joey -

    Ik denk dat zijn uitspraken meer waarheid bevatten dan menigeen denkt. Eenieder die wel eens met een iPad op schoot een mailtje heeft geprobeerd te typen verlangt al weer snel terug naar z'n laptop.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters