'Samsung halveert tablet-productie'

Volgens een analist heeft Samsung de productie van haar Galaxy Tab gehalveerd. De man voorziet ook dat de tablet-markt in z’n geheel gaat falen.

Samsung Galaxy Tab hoofdfoto

Dat de wereld in 2012 ten onder gaat, dat weten we allemaal. Tot op heden dachten we echter dat de tablet-markt voor die tijd nog even een mooie periode van groei zou doormaken. Niets blijkt minder waar te zijn echter; de ondergang van de tablet-markt zal nog eerder zijn dan de ondergang van de wereld. Tenminste, als we Ashok Kumar van Rodman & Renshaw mogen geloven.

Volgens Kumar zullen tablets het gaan afleggen tegen smartphones en laptops. Dat is een gewaagde uitspraak, aangezien elke andere analist juist het tegenovergestelde voorspelt en zelfs denkt dat er over een aantal jaar bijna geen laptop meer te vinden is in onze wereld.

En als je dacht dat Samsung denkt haar Galaxy Tab een flink aantal keer te verkopen, dan zit je er ook faliekant naast volgens Kumar. Sterker nog, volgens Kumar heeft Samsung de productie van haar Galaxy Tab gehalveerd, wat automatisch ook zou betekenen dat de verkoopverwachtingen flink teruggeschroefd zijn. Dat zou de man van bronnen binnen Samsung gehoord hebben.

In hoeverre deze uitspraken waar zijn moeten we nog maar even afwachten. Dat de verkopen van de Galaxy Tab tegenvallen en Samsung dus wat minder toestellen gaat produceren is natuurlijk mogelijk, maar de eerste uitspraak haalt de geloofwaardigheid van Kumar wel een beetje achteruit, en halveren lijkt wel heel veel.

Bron: Android Community

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters