Samsung hard op weg naar nummer één-positie in Europa

Volgens een recent rapport van GFK is er een grote kans dat Samsung binnenkort de nummer één-positie in Europa overneemt van Nokia. In veel landen is dit al gebeurd, maar in heel Europa weet Nokia de Koreanen nog net de baas te blijven.

Samsung U900 Soul

Het gaat de laatste tijd erg goed met Samsung, zo melden vele berichten. Vorige maand kregen we bijvoorbeeld te horen dat de Samsung F480 TouchWiz vijf miljoen keer verkocht werd en vorig jaar wist Samsung één miljoen Samsung U900 Soul’s af te zetten in krap twee maanden. Daarnaast gingen er in 2008 zowel tien miljoen cameratelefoons als tien miljoen touchscreentelefoons van de Koreaanse producent over de toonbank. Nu komt er weer een erg positief bericht van Samsung naar boven, namelijk dat de producent binnenkort weleens de nummer één-positie in Europa kan gaan krijgen als het gaat om het afzetten van toestellen. Deze uitspraak komt van GFK, een bekend marktresearchbureau.

Volgens het rapport zou Samsung in een aantal landen, waaronder Rusland, België, Frankrijk en Engeland, al de nummer één zijn. In de meeste landen is Nokia echter nog heer en meester, maar dat zal snel veranderen volgens GFK. In sommige andere landen, waaronder Nederland, zou Samsung al 30% van de markt bezitten. Hoewel dit nog iets minder is dan het marktaandeel dat Nokia in handen heeft, is Samsung ondanks de crisis sterker dan ooit, terwijl de omzet van Nokia iets afzwakt. Wereldwijd is Nokia Samsung nog te slim af, maar ook hier weet Samsung van de Finse producent steeds meer marktaandeel af te pakken.

Het enorme succes van Samsung is het gevolg van een aantal factoren, waaronder de manier waarop Samsung inspeelt op de touchscreenhype. Samsung heeft eigenlijk meteen al op de markt ingespeeld met een groot aantal touchscreentelefoons voor het hogere middensegment van de markt en het high-end-segment, nu begint de producent ook voor de lagere regionen van het middensegment touchscreentelefoons te produceren. Een andere reden voor de populariteit van Samsung is dat het bedrijf zich echt in elk segment van de markt laat zien. De meeste goedkope telefoons komen van Samsung, maar ook veel high-end telefoons kun je vinden in het portfolio van de Koreaanse producent. Daarnaast heeft Samsung binnen het mid-range-segment erg veel telefoons, gericht op alle doelgroepen.

Bron: Softpedia

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters