Samsung heeft geen haast met Bada 2.0 voor oudere Wave-telefoons

Samsung maakt allerminst haast van het uitbrengen van de Bada 2.0 update voor oudere Wave-telefoons, zo meldt GSM Arena. De Bada 2.0 update voor de eerste generatie Bada-toestellen wordt niet eerder dan eind van het eerste kwartaal van dit jaar verwacht.

Bada logo

Bada is het door Samsung zelf ontwikkelde besturingssysteem. Een half jaar geleden werd nog beloofd dat Samsung alle Wave-telefoons eind vorig jaar van de 2.0 update van dit eigen OS zou hebben voorzien. Dat heeft Samsung dus niet gehaald.

Het wordt dus naar alle waarschijnlijkheid enkele maanden later. De afdelingen van Samsung in Spanje en Italië hebben gemeld dat er vertraging is ontstaan met de nieuwe versie van het Bada OS, tot zeker na het eerste kwartaal van dit jaar. Samsung Italië voegde eraan toe dat niemand de update voor maart hoeft te verwachten.

Op dit moment cicruleren in de wereld 8,1 miljoen bada-telefoons. Bada 2.0 is alleen beschikbaar op de Wave 3, de Wave M en de Wave Y. Dat zijn de meest recente Bada-telefoons van Samsung.

Wie de Wave 525 of de Wave 533 heeft, zal vergeefs wachten op Bada 2.0. Deze toestellen bezitten hardware die niet is toegerust om het nieuwe OS te kunnen draaien. Bezitters van alle andere Wave-toestellen moeten dus vermoedelijk tot na maart wachten op de update.

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. niels -

  Dit is een Schande ! voor mijn nooit meer een bada OS
  ik heb een samsung wave 8500gt
  Samsung laat hun klanten keihard barsten met het beloven van een update met vele verbeteringen!

  de update is middels zoalang uitgesteld dat ik zeker ben dat de meeste mensen met een 8500gt contract de contractduur al afloopt voordat deze update er is ! in mijn oogen zal samsung aardig wat klanten verliezen door deze niet slimme zet. geen enkel nuttig informatie is er te vinden dan nog niet te sp reken over de zeer slcehte klanten service!.

  zins 1 maand zijn ze dus ook bezig samsung appz vol te gooien met bada 2.0 appz en stiekem verwijderen ze ook bestaande appzz zoals WAMO! camera de ap store werk al dagen niet zoals het zou moeten.

  mijn conclusie bada 2.0 zal doodbloeden en klanten meer teleurstellen !

 2. Qwerty -

  Ik heb een probleem en heb dringend hulp nodig, ik kan namelijk de samsung apps plugin niet downloaden voor kies er staat steeds dat ik geen internet verbinding heb terwijl ik wel een internetverbinding heb. Bada 2.0 is nog niet te downloaden via kies en als je het op een andere manier download is het niet de officiele versie.

 3. jatoch -

  Het maakt toch niet uit waarop ze lijken het gaat erom dat de versies op Samsung KIES staan 😉

  En als ze op Samsung KIES staan lijkt het mij officieel (A)

  1. bartvuijk -

   Als ik het allemaal goed zie zijn dat geen officiele FOTA-updates, toch? Ik lees in diverse comments ook dat deze software als twee druppels water lijkt op de laatste betaversie die van 2.0 is uitgelekt. Als jij andere ervaringen hebt met die update horen we het graag natuurlijk. :Y

Tim Cook iPhones 2018 iPhone X

Touch ID en meer: trefzekere analist deelt Apple’s plannen volgende iPhones lees verder

iOS 11 wallpapers

iOS 11 brengt legendarische lockscreen en homescreen eerste iPhone terug lees verder

Google Pixel 2 Pixel 2 XL

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL: prijzen, design en specificaties gelekt lees verder

OnePlus 5 JCC+

OnePlus heeft nieuwe smartphone onthuld: OnePlus 5 JCC+ lees verder

HTC U11 design

HTC komt dit jaar nog met drie smartphones: specificaties opgedoken lees verder

iPhone X inham Android

Deze briljante app brengt gratis de lelijkste feature van iPhone X naar Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters