Samsung heeft geen haast met Bada 2.0 voor oudere Wave-telefoons

Samsung maakt allerminst haast van het uitbrengen van de Bada 2.0 update voor oudere Wave-telefoons, zo meldt GSM Arena. De Bada 2.0 update voor de eerste generatie Bada-toestellen wordt niet eerder dan eind van het eerste kwartaal van dit jaar verwacht.

Bada logo

Bada is het door Samsung zelf ontwikkelde besturingssysteem. Een half jaar geleden werd nog beloofd dat Samsung alle Wave-telefoons eind vorig jaar van de 2.0 update van dit eigen OS zou hebben voorzien. Dat heeft Samsung dus niet gehaald.

Het wordt dus naar alle waarschijnlijkheid enkele maanden later. De afdelingen van Samsung in Spanje en Italië hebben gemeld dat er vertraging is ontstaan met de nieuwe versie van het Bada OS, tot zeker na het eerste kwartaal van dit jaar. Samsung Italië voegde eraan toe dat niemand de update voor maart hoeft te verwachten.

Op dit moment cicruleren in de wereld 8,1 miljoen bada-telefoons. Bada 2.0 is alleen beschikbaar op de Wave 3, de Wave M en de Wave Y. Dat zijn de meest recente Bada-telefoons van Samsung.

Wie de Wave 525 of de Wave 533 heeft, zal vergeefs wachten op Bada 2.0. Deze toestellen bezitten hardware die niet is toegerust om het nieuwe OS te kunnen draaien. Bezitters van alle andere Wave-toestellen moeten dus vermoedelijk tot na maart wachten op de update.

Bron: GSM Arena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters