Samsung heeft in derde kwartaal grootste marktaandeel

Samsung heeft in Q3 van dit jaar de meeste smartphones verkocht van alle smartphonebedrijven ter wereld. Samsung veroverde in het derde kwartaal 25,6 procent van de markt.

Samsung hq

In het derde kwartaal van 2015 zijn er over de hele wereld 331,9 miljoen smartphones verkocht volgens Digitimes. Dat is 10,9 procent meer dan in het derde kwartaal van 2014. De smartphoneverkoop over het hele jaar groeide met 7,7 procent ten opzichte van 2014.

Samsung komt in het derde kwartaal als grootste verkoper naar boven. Het bedrijf heeft in deze periode 25,6 procent van alle smartphones verkocht. Dit zijn omgerekend zo’n 85 miljoen toestellen. De tweede plek is voor Apple. Het Amerikaanse bedrijf heeft in het derde kwartaal een marktaandeel van 14,5 procent.

Apple en Samsung zijn wereldwijd de grootste verkopers in het derde kwartaal. Na de grote twee volgen onder andere Huawei met 7,4 procent, Lenovo met 4,8 procent en LG met 4,5 procent. De vijftien bestverkochte merken hebben samen een marktaandeel van 81,4 procent . Wat opvalt is dat negen van de vijftien bedrijven uit China komen.

Volgens schattingen zal de smartphoneverkoop in het vierde kwartaal oplopen tot 396,8 miljoen toestellen. Dit brengt het totaal aantal verkochte smartphones van 2015 op 1,3 miljard.

Bron: Digitimes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters