Samsung heeft in derde kwartaal grootste marktaandeel

Samsung heeft in Q3 van dit jaar de meeste smartphones verkocht van alle smartphonebedrijven ter wereld. Samsung veroverde in het derde kwartaal 25,6 procent van de markt.

Samsung hq

In het derde kwartaal van 2015 zijn er over de hele wereld 331,9 miljoen smartphones verkocht volgens Digitimes. Dat is 10,9 procent meer dan in het derde kwartaal van 2014. De smartphoneverkoop over het hele jaar groeide met 7,7 procent ten opzichte van 2014.

Samsung komt in het derde kwartaal als grootste verkoper naar boven. Het bedrijf heeft in deze periode 25,6 procent van alle smartphones verkocht. Dit zijn omgerekend zo’n 85 miljoen toestellen. De tweede plek is voor Apple. Het Amerikaanse bedrijf heeft in het derde kwartaal een marktaandeel van 14,5 procent.

Apple en Samsung zijn wereldwijd de grootste verkopers in het derde kwartaal. Na de grote twee volgen onder andere Huawei met 7,4 procent, Lenovo met 4,8 procent en LG met 4,5 procent. De vijftien bestverkochte merken hebben samen een marktaandeel van 81,4 procent . Wat opvalt is dat negen van de vijftien bedrijven uit China komen.

Volgens schattingen zal de smartphoneverkoop in het vierde kwartaal oplopen tot 396,8 miljoen toestellen. Dit brengt het totaal aantal verkochte smartphones van 2015 op 1,3 miljard.

Bron: Digitimes

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters