‘Samsung heeft marktaandeel van 40 procent in India’

Samsung lijkt het momenteel erg goed te doen in India. De Zuid-Koreaanse fabrikant zou daar marktleider zijn met een marktaandeel van om en nabij de 40 procent.

‘Samsung heeft marktaandeel van 40 procent in India’ Samsung

En dat is niet niks. Zeker niet gezien het feit dat India de op drie na grootste smartphonemarkt is wereldwijd. In juni passeerde Samsung de grens van een marktaandeel van 40 procent. Ter indicatie: in januari bedroeg Samsungs marktaandeel in India nog 35 procent.

Dit claimt Samsung op basis van cijfers van GfK. “Ons marktaandeel is de 40 procent in juni gepasseerd”, vertelt Asim Warsi, de marketingdirecteur van Samsung in India tijdens de lancering van de Galaxy A8 in het land. “Sinds januari steeg ons marktaandeel zes maanden achter elkaar.”

“India is een veel belovende markt waarin we met dubbele cijfers groeien”, aldus Warsi. Samsung zet daarom ook flink in op groei in het land. Het lanceerde dit jaar al ongeveer 16 smartphones in het land met meer dan een miljard inwoners.

De Galaxy A8 is inmiddels dus verkrijgbaar in India. Deze nieuwe smartphone heeft een scherm met een formaat van 5,7 inch en een full HD-resolutie. De smartphone beschikt over een Exynos 5430-processor. Deze chipset heeft vier Cortex A15-kernen die 1,8GHz klokken en vier Cortex A7-kernen die zijn geklokt op 1,3GHz. Deze chipset wordt door Samsung al een poosje gebruikt, zoals in de Galaxy Alpha die vorig jaar werd aangekondigd. De smartphone heeft 2GB ram en een batterij met redelijk wat inhoud: 3050 mAh. Foto’s maakt hij in 16 en 5 megapixel.

Het is nog onbekend wanneer de Galaxy A8 naar Nederland komt.

Bron: NDTV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters