Samsung helpt te vroeg geboren baby’s

Samsung heeft een app ontwikkelt die te vroeg geboren baby’s en hun ouders helpt. De app simuleert geluiden uit de baarmoeder zodat het kind een betere tijd heeft zolang het nog in het ziekenhuis moet liggen.

Te vroeg geborenVoice of life

Kinderen die te vroeg geboren worden, moeten na de geboorte nog een tijd in een couveuse liggen. Dit is goed voor de gezondheid van de baby. De ouders kunnen dan niet vaak bij het kind zijn en die ligt daarom lang in zijn eentje. Samsung heeft een app ontwikkelt, genaamd ‘Voice of Life’, die de situatie moet verbeteren.

Voice of life

Met de app kunnen moeders hun hartslag en stemgeluid opnemen en deze wordt dan in de couveuse afgespeeld via een afspeelapparaat. De opnames kunnen via het internet verstuurd worden naar het ziekenhuis zodat ze bij het kind terecht komen. De app haalt automatisch hoge frequenties uit de opnamen zodat het voor het kind echt klinkt zoals in de baarmoeder.  Dit zou voor te vroeg geboren baby’s geruststellend moeten zijn.

Technologie

Samsung heeft de Voice of life -app nu af, het wachten is op ziekenhuizen die mee willen werken. Er moet namelijk een server aangesloten worden voor het ontvangen van berichten. Daarnaast moeten de couveuses ook nog voorzien worden van een afspeelapparaat. Volgens Samsung is de app een prettige tool voor zowel kind als moeder. Het kan namelijk ook zorgen voor een betere band tussen moeder en kind.

Afgelopen jaar werden er zo’n 15 miljoen kinderen te vroeg geboren. Samsung kan deze getallen natuurlijk niet veranderen, maar het versoepelen van de situatie na de geboorte is een stap in de goede richting. Het is nog niet bekend wanneer Samsung de app uit gaat brengen en of er überhaupt ziekenhuizen zijn die interesse hebben in de technologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters