Samsung helpt te vroeg geboren baby’s

Samsung heeft een app ontwikkelt die te vroeg geboren baby’s en hun ouders helpt. De app simuleert geluiden uit de baarmoeder zodat het kind een betere tijd heeft zolang het nog in het ziekenhuis moet liggen.

Te vroeg geborenVoice of life

Kinderen die te vroeg geboren worden, moeten na de geboorte nog een tijd in een couveuse liggen. Dit is goed voor de gezondheid van de baby. De ouders kunnen dan niet vaak bij het kind zijn en die ligt daarom lang in zijn eentje. Samsung heeft een app ontwikkelt, genaamd ‘Voice of Life’, die de situatie moet verbeteren.

Voice of life

Met de app kunnen moeders hun hartslag en stemgeluid opnemen en deze wordt dan in de couveuse afgespeeld via een afspeelapparaat. De opnames kunnen via het internet verstuurd worden naar het ziekenhuis zodat ze bij het kind terecht komen. De app haalt automatisch hoge frequenties uit de opnamen zodat het voor het kind echt klinkt zoals in de baarmoeder.  Dit zou voor te vroeg geboren baby’s geruststellend moeten zijn.

Technologie

Samsung heeft de Voice of life -app nu af, het wachten is op ziekenhuizen die mee willen werken. Er moet namelijk een server aangesloten worden voor het ontvangen van berichten. Daarnaast moeten de couveuses ook nog voorzien worden van een afspeelapparaat. Volgens Samsung is de app een prettige tool voor zowel kind als moeder. Het kan namelijk ook zorgen voor een betere band tussen moeder en kind.

Afgelopen jaar werden er zo’n 15 miljoen kinderen te vroeg geboren. Samsung kan deze getallen natuurlijk niet veranderen, maar het versoepelen van de situatie na de geboorte is een stap in de goede richting. Het is nog niet bekend wanneer Samsung de app uit gaat brengen en of er überhaupt ziekenhuizen zijn die interesse hebben in de technologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters