Samsung houdt op CES kruit droog voor Mobile World Congress

Op de CES-beurs in Las Vegas laten vooral Motorola en LG hun nieuwste smartphones en tablets zien, maar Samsung is waar het om deze producten gaat nogal stilletjes. En dat heeft een reden. Samsung houdt zijn kruit droog voor het Mobile World Congress in Barcelona, dat op 14 februari begint.

jk shin samsung

De CES ging vooral over de nieuwe producten van LG en Motorola. Samsung, Sony Ericsson en HTC bleven nogal stil, hoewel er door partners wel van alle drie de producenten telefoons aangekondigd werden. Wat Samsung betreft, is de reden duidelijk. De hoogste baas van Samsung, JK Shin, verklaarde op de CES dat het bedrijf volgende maand in Barcelona komt met een nieuwe reeks dualcore smartphones en tablets. Samsung presenteerde op de CES wel andere nieuwe elektronica, zoals een superplatte laptop en een lijn van 4G tablets.

Voor smartphones en andere tablets van het Koreaanse merk is het dus nog een dikke maand wachten, maar dan komt er ook wat, beloofde Shin. “We behouden ons technologische leiderschap dit jaar. Voor dualcore-applicaties hebben wij een heel programma, en dat zullen we onthullen volgende maand op het Mobile World Congress.”

Verwacht wordt dat Samsung in Barcelona een Android 3.0 tablet zal laten zien. Die is op de CES nog niet gepresenteerd. Alle details over de nieuwe tablet-lijn van Samsung worden over vijf weken onthuld, zei Shin. Zowel 3G als 4G apparaten komen eraan. En 4G dualcore-toestellen, zowel bestemd om te lopen op Android als Windows Phone 7. “We blijven partner van Microsoft”, verduidelijkte Shin. Wat het 4G betreft, wil Samsung op de concurrerende systemen LTE en WiMAX mikken. Voor beide worden telefoons gemaakt. Samsung verwacht dat LTE en WiMAX nog zeker tien jaar naast elkaar zullen bestaan, voordat een van de twee de strijd om de markt wint.

Shin verwacht de komende tijd een grote verschuiving van 3G naar 4G. En ook worden de featurephones ingeruild voor smartphones. Samsung wil ongeveer hetzelfde aantal telefoonmodellen uitbrengen in 2011 als in het afgelopen jaar, maar daar zitten wel steeds meer smartphones tussen. Omdat smartphones zich in een groeiende populariteit verheugen, verwacht Samsung zeker tien procent meer telefoons te gaan verkopen dit jaar.

De low-end van de laptopmarkt zal worden overgenomen door de tablets, verwacht Shin. De netbooks zullen daaronder te lijden hebben, denkt hij; high-end computers zullen weinig van de concurrentie van tablets merken. Datzelfde zei Lenovo eerder deze week ook.

Bron: pcmag

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters