Samsung houdt op CES kruit droog voor Mobile World Congress

Op de CES-beurs in Las Vegas laten vooral Motorola en LG hun nieuwste smartphones en tablets zien, maar Samsung is waar het om deze producten gaat nogal stilletjes. En dat heeft een reden. Samsung houdt zijn kruit droog voor het Mobile World Congress in Barcelona, dat op 14 februari begint.

jk shin samsung

De CES ging vooral over de nieuwe producten van LG en Motorola. Samsung, Sony Ericsson en HTC bleven nogal stil, hoewel er door partners wel van alle drie de producenten telefoons aangekondigd werden. Wat Samsung betreft, is de reden duidelijk. De hoogste baas van Samsung, JK Shin, verklaarde op de CES dat het bedrijf volgende maand in Barcelona komt met een nieuwe reeks dualcore smartphones en tablets. Samsung presenteerde op de CES wel andere nieuwe elektronica, zoals een superplatte laptop en een lijn van 4G tablets.

Voor smartphones en andere tablets van het Koreaanse merk is het dus nog een dikke maand wachten, maar dan komt er ook wat, beloofde Shin. “We behouden ons technologische leiderschap dit jaar. Voor dualcore-applicaties hebben wij een heel programma, en dat zullen we onthullen volgende maand op het Mobile World Congress.”

Verwacht wordt dat Samsung in Barcelona een Android 3.0 tablet zal laten zien. Die is op de CES nog niet gepresenteerd. Alle details over de nieuwe tablet-lijn van Samsung worden over vijf weken onthuld, zei Shin. Zowel 3G als 4G apparaten komen eraan. En 4G dualcore-toestellen, zowel bestemd om te lopen op Android als Windows Phone 7. “We blijven partner van Microsoft”, verduidelijkte Shin. Wat het 4G betreft, wil Samsung op de concurrerende systemen LTE en WiMAX mikken. Voor beide worden telefoons gemaakt. Samsung verwacht dat LTE en WiMAX nog zeker tien jaar naast elkaar zullen bestaan, voordat een van de twee de strijd om de markt wint.

Shin verwacht de komende tijd een grote verschuiving van 3G naar 4G. En ook worden de featurephones ingeruild voor smartphones. Samsung wil ongeveer hetzelfde aantal telefoonmodellen uitbrengen in 2011 als in het afgelopen jaar, maar daar zitten wel steeds meer smartphones tussen. Omdat smartphones zich in een groeiende populariteit verheugen, verwacht Samsung zeker tien procent meer telefoons te gaan verkopen dit jaar.

De low-end van de laptopmarkt zal worden overgenomen door de tablets, verwacht Shin. De netbooks zullen daaronder te lijden hebben, denkt hij; high-end computers zullen weinig van de concurrentie van tablets merken. Datzelfde zei Lenovo eerder deze week ook.

Bron: pcmag

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Samsung

Onthulling Samsung Galaxy Note 9 en S10 eerder dan verwacht lees verder

Huawei P20 Lite review design

Vijf redenen om (niet) voor de Huawei P20 Lite te gaan lees verder

Xiaomi Mi 8 lek

In-display vingerafdrukscanner voor Xiaomi Mi 8 en niet Mi 7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters