Dit wordt een grote uitdaging voor Samsung in 2018

Van alle fabrikanten die Android-smartphones maken is Samsung toch wel de nummer één. Zowel qua marketingcampagnes als het afleveren van een top toestel. Vooral de Galaxy S8 is een mobiele telefoon om trots op te zijn. Toch kan 2018 er weer heel anders uit zien.

Moet Samsung in 2018 oppassen voor Huawei?

Samsung is natuurlijk niet het enige merk die goede Android-toestellen maakt. LG, HTC en Sony maken prima high-end (en midrange) phones. Toch is het voor deze fabrikanten moeilijk om veel geld te verdienen, omdat de toestellen niet vaak met een abonnement worden verkocht. Mobiele providers bieden de telefoons dan ook minder aan, omdat de markt kleiner is. Samsung heeft hier vooralsnog weinig last van en is de concurrentie in markten als de Verenigde Staten (even los van Apple) laag. Maar wat als de Chinese giganten Huawei en Xiaomi roet in het eten gooien?

LG V30 vs Samsung Galaxy Note 8 thumbnail

Smartphones van Huawei en Xiaomi worden in Westerse landen verkocht, maar het merendeel verloopt via online kanalen. Nu geldt dat meer voor Xiaomi dan voor Huawei, maar you get the point. Als je een marktaandeel met high-end phones in Westerse landen wil veroveren moet je goede deals met mobiele providers afsluiten. Via deze weg kunnen meer mensen de toestellen aanschaffen, omdat er verspreid wordt afgerekend. In bijvoorbeeld 12 of 24 maanden. En dat is voor veel mensen een deal breaker.

Uit nieuwe geruchten blijkt dat de nieuwe Huawei Mate 10 bij grote mobiele providers als AT&T komt te liggen. Dat is voor ons misschien wat minder relevant, maar voor een merk als Samsung kan dit verschrikkelijk nieuws zijn. De nieuwe Mate 10 is namelijk een super toestel en kan een gedegen concurrent voor de Galaxy S9 zijn. Al helemaal als de Galaxy S9 geen grote veranderingen met zich meebrengt.

Daarnaast gaat Huawei veel marketingbudget in de Mate 10 stoppen en wordt er ook met Verizon onderhandeld. Conclusie: als Huawei een Galaxy S9-concurrent bij één van de grootste mobiele providers kan krijgen + een zak met geld aan marketing spendeert kan de Chinese fabrikant het Samsung lastig maken. Dan hebben wij het natuurlijk puur om de smartphonemarkt, want zo zwaar heeft Samsung het niet. Dit zijn namelijk zeven dingen die je nog niet wist over Samsung.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters