We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9

Nu Synaptics een werkende in-display vingerafdrukscanner heeft ontwikkeld en Vivo al een toestel heeft met de technologie, lijkt het niet meer dan logisch dat ook Samsung de technologie in zijn toestellen zal verwerken. Voor de Galaxy S9 toestellen zou het echter niet lukken in verband met deadlines en massale productie. De wereld verwachtte de scanner aan de andere kant wel te zien bij de Galaxy Note 9. Helaas gaat ook dat feest niet door volgens Zuid-Koreaanse media. Samsung zou op z’n vroegst pas bij de Galaxy S10 komen met een in-display vingerafdrukscanner.

Problemen met Infinity Display

Wat is dan het probleem? Samsung zou voornamelijk moeite hebben met het implementeren van de scanner in het Inifinity Display. Deze is namelijk iets afgerond en daarbij ook nog semi-transparant. Als Samsung de scanner van Synaptics onder het Infinity-Display zou verwerken, zouden er helaas problemen zijn met de betrouwbaarheid van de vingerafdrukscanner. Een andere oplossingen zou kunenen zijn om voor een capacitieve scanner te gaan bovenop het display. In principe zou deze relatief transparant gemaakt kunnen worden, maar het probleem is dan dat hij bovenop het scherm veel kwetsbaarder zou zijn.

in-display vingerafdrukscanner
In-display vingerafdrukscanner Vivo X20 Plus

Ultrasonische vingerafdrukscanner

Wat wel goed zou kunnen samenwerken met Samsung’s Infinity Display is een ultrasonische scanner. Deze zou geen problemen hebben met het semi-transparante glas en zou niet bovenop het display geplaatst hoeven worden. Deze scanners zijn helaas op het moment nog relatief duur en zouden waarschijnlijk ook niet op tijd massaal geproduceerd kunnen worden voor de Note 9. Eigenlijk zou er ook nog meer onderzoek naar gedaan moeten worden, aangezien ze op het moment ook nog langzamer zijn dan gewoon een vingerafdrukscanner aan de achterkant.

Volgend jaar echt in-display vingerafdrukscanner?

Samsung lijkt in ieder geval hard bezig te zijn met het oplossen van het probleem, maar het begint wel een beetje een repetitief spelletje te worden. Vanaf vorig jaar verwachten we dat de in-display vingerafdrukscanner er komt om vervolgens teleurgesteld te worden. We zullen zien of het volgend jaar wel lukt, of dat Samsung misschien net als Apple gewoon besluit om alleen voor gezichtsherkenning te gaan.

Via: PhoneArena

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters