Samsung introduceert Bada – Update

Samsung heeft in Londen meer informatie gegeven over zijn eigen smartphone-besturingssysteem. Op het event liet de fabrikant weten dat het Bada-besturingssysteem gebaseerd is op de Touchwiz-interface en dat het in totaal 2,7 miljoen dollar weg gaat geven aan ontwikkelaars voor Bada.

Bada logo

Het Bada-besturingssysteem van Samsung kwam al eerder voorbij. Met het nieuwe mobiele besturingssysteem genaamd Bada wil Samsung voet aan de grond krijgen op de alsmaar populairder wordende smartphonemarkt. Op een introductiebijeenkomst in Londen heeft Samsung meer informatie gegeven over het opkomende besturingssysteem. Tevens waren er vertegenwoordigers van grote spelers op de mobiele markt, zoals Twitter, Gameloft en EA Mobile. Om ontwikkelaars te stimuleren applicaties voor Samsung’s nieuwe mobiele besturingssysteem te maken zijn er prijzen uitgeloofd voor de beste software. De hoogste prijs is 300.000 dollar en in totaal is er 2,7 miljoen dollar te verdienen.

Op de bijeenkomst heeft Samsung verder laten weten dat alle Bada-telefoons de beschikking krijgen over 3G, Wi-Fi, GPS, accelerometer en een scherm met een QQVA- of WVGA-resolutie dat bovendien voorzien is van multitouch. Er zijn geen demo’s vertoond van hoe de Bada-telefoons of het besturingssysteem zelf er uit komen te zien.

Update op 8/12/2009 om 17:22:

Op het forum van Mobile-Review zijn screenshots geplaatst van het nieuwe Bada OS. Deze komen uit een programma waarmee het interface opgebouwd kan worden volgens de bron.

Samsung Bada

 

Bron: Into Mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dragao Cell -

  Samsung pakt het groots aan en gelijk hebben ze. Willen ze wat bereiken in de Smartphone wereld dan ben je simpelweg afhankelijk van apps.
  Ben zeer blij dat ze wel enkele standaard functies/technieken gaan gebruiken voor ieder Bada toestel. Alleen de interface zoals die er nu uitziet vind ik ook degelijk maar zonder iets extra's. Ook vind ik de text een beetje in elkaar gedrukt (kan ook gewoon aan het plaatje liggen).
  Hopelijk komen er mooie toestellen van Bada met een mooi Samsung design.

  Weet iemand waar je de presentatie online kan kijken of eventueel downloaden?

   1. Dragao Cell -

    Bedankt! Al kreeg ik een fout melding toen ik het emailadres wilde gebruiken maar ik heb mezelf al geregistreerd 😉

 2. Jens Royakkers -

  Het ziet er eigenlijk wel degelijk uit 🙂
  De kans is wel klein dat het een groot succes gaat worden, want het werkt dus alleen op samsung toestellen. Als dit nu zelfs op de low-buget toestellen zou komen van Samsung zou het wel een hit zijn. Zo kan je voor tientallen toestellen tegelijkerteid een applicatie ontwikkelen 🙂

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters