Samsung introduceert Bada – Update

Samsung heeft in Londen meer informatie gegeven over zijn eigen smartphone-besturingssysteem. Op het event liet de fabrikant weten dat het Bada-besturingssysteem gebaseerd is op de Touchwiz-interface en dat het in totaal 2,7 miljoen dollar weg gaat geven aan ontwikkelaars voor Bada.

Bada logo

Het Bada-besturingssysteem van Samsung kwam al eerder voorbij. Met het nieuwe mobiele besturingssysteem genaamd Bada wil Samsung voet aan de grond krijgen op de alsmaar populairder wordende smartphonemarkt. Op een introductiebijeenkomst in Londen heeft Samsung meer informatie gegeven over het opkomende besturingssysteem. Tevens waren er vertegenwoordigers van grote spelers op de mobiele markt, zoals Twitter, Gameloft en EA Mobile. Om ontwikkelaars te stimuleren applicaties voor Samsung’s nieuwe mobiele besturingssysteem te maken zijn er prijzen uitgeloofd voor de beste software. De hoogste prijs is 300.000 dollar en in totaal is er 2,7 miljoen dollar te verdienen.

Op de bijeenkomst heeft Samsung verder laten weten dat alle Bada-telefoons de beschikking krijgen over 3G, Wi-Fi, GPS, accelerometer en een scherm met een QQVA- of WVGA-resolutie dat bovendien voorzien is van multitouch. Er zijn geen demo’s vertoond van hoe de Bada-telefoons of het besturingssysteem zelf er uit komen te zien.

Update op 8/12/2009 om 17:22:

Op het forum van Mobile-Review zijn screenshots geplaatst van het nieuwe Bada OS. Deze komen uit een programma waarmee het interface opgebouwd kan worden volgens de bron.

Samsung Bada

 

Bron: Into Mobile

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters