Samsung introduceert de Samsung Wave S8500 als de eerste Bada-telefoon

Samsung heeft tijdens haar persconferentie op het Mobile World Congress in Barcelona haar eerste Bada-telefoon onthuld. De Samsung Wave S8500 beschikt over een 5-megapixelcamera die in 720p kan filmen en daarnaast zit er een 1GHz-processor in de krachtpatser.

Samsung Wave.

Samsung heeft tijdens haar persconferentie in Barcelona haar eerste Bada-telefoon onthuld. De producent zat al een klein weekje te teasen via Facebook echter is de eerste Bada-telefoon nu een feit. De Samsung Wave S8500 is een regelrechte krachtpatser die over high-end specificaties beschikt. Eerder deze week lekte het toestel al in al haar facetten uit maar inmiddels is duidelijk dat de telefoon een geduchte concurrent gaat worden voor de gevestigde OS’en voor telefoons. Volgens Samsung krijg de Wave een 3.3-inchtouchscreen Amoled-scherm en een 5-megapixelcamera op de rug. Het scherm zou super-Amoled zijn en opvallend scherp en helder zijn. Het toestel kan in 720p video’s opnemen en daarnaast zit er 2GB interngeheugen in de telefoon die nog eens met 32GB uitgebreid kan worden middels een Micro-SD kaart. Het toestel beschikt ook over Wifi, Bluetooth en GPS. Wat opvalt is dat de telefoon voorzien is van een 1GHz-processor die van eigen makelij is. Verder zou er een 1500mAh batterij in de telefoon zitten en is het glas van getempered glass voorzien van dat een extra coating is voor het scherm.

Volgens Samsung is de Wave 10.9mm dik waarmee de telefoon de dunste smartphone tot nu toe is. De interface van de Wave is gebasserd op TouchWiz 3.0 maar eigenlijk is dat gewoon Bada. De producent stelde ook gelijk de SDK voor Bada beschikbaar zodat ontwikkelaars gelijk aan de slag kunnen met het nieuwe OS van de producent. De kans is groot dat we de komende tijd meer Bada-telefoons van Samsung kunnen gaan verwachten.

De Samsung Wave zal vanaf maart in de winkels liggen in ons land. Het toestel moet rond de 500 euro gaan kosten volgens Samsung. Morgen zullen we de eerste hands-on van de Samsung Wave publiceren.

Samsung Wave

 

Samsung Wave

 

Samsung Wave

 

Samsung Wave

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters