Samsung introduceert drie milieuvriendelijke mobieltjes

Samsung heeft tijdens de door hunzelf georganiseerde Olympic Rendevous in Beijing drie milieuvriendelijke mobiele telefoons aan het publiek gepresenteerd. Of alle modellen ooit in Europa op de markt komen is niet bekend.

Er is veel gezegd en geschreven over de luchtvervuiling rondom Beijing bij de Olympische Spelen. Samsung grijpt dit moment aan om drie milieuvriendelijke mobieltjes te presenteren.

Het eerste toestel is een herlancering van de E200 als E200 Eco. Dit is een 9,9 mm slanke telefoon. Om het toestel een milieuvriendelijke tint te geven bestaat de behuizing bio-plastic. Dit plastic is gebaseerd op materialen verkregen uit planten als mais. Verder is de verpakking van het toestel niet gecoated met een plastic laag, en verkregen uit gerecycled papier.
Het bio-plastic (deels verkregen uit planten) schijnt tijdens productie veel minder CO2 uit te stoten dan standaard plastic materialen als Polycarbonaat (verkregen uit petroleum). Ter vergelijking, één ton bio-plastic bespaard ruim 2 ton CO2 vergeleken met Polycarbonaat.
De E200 Eco moet begin september beschikbaar komen op de Europese markt.

De andere twee telefoons in de eco-serie zijn de W510 en F268. De W510 heeft ook een bio-plastic behuizing en maakt geen gebruik van zware metalen als lood, kwik en cadmium. Overigens geldt in Europa al een strenge beperking op deze stoffen (RoHS logo).
De F268 is het eerste mobieltje dat geen BFR en PVC (beide een plastic soort) bezit. Ook geeft de F268 een melding wanneer de batterij klaar is met laden zodat je de lader kan losmaken. Tenslotte volgt de F268 de specificaties van Energy Star.
Van de W510 en F268 is niet bekend of deze in Europa gaan uitkomen.

Verder heeft Samsung op het evenement aangekondigd meer toestellen zo groen mogelijk te maken en produceren. Ook wilt Samsung meer gebruik gaan maken van gerecyclede materialen.

Samsung_Eco_Phone_008

 

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters