Samsung introduceert eigen WhatsApp-concurrent genaamd ChatOn

Fabrikant Samsung heeft een nieuwe chatdienst bekend gemaakt die de concurrentie aan moet gaan met WhatsApp. ChatOn zal voor elk groot platform beschikbaar komen en biedt een stuk meer functionaliteit dan WhatsApp aan.

Samsung ChatOn

De stap van Samsung is opmerkelijk aangezien de fabrikant niet alleen de concurrentie aan gaat met het populaire WhatsApp, maar tegelijkertijd een applicatie voor meerdere platformen weet te introduceren. Zo zal de net bekend gemaakte service vanaf september beschikbaar zijn voor Android, iOS en BlackBerry OS. Hiermee lijkt Samsung de wind uit de zeilen van onder meer BlackBerry Messenger te willen nemen en de nog te lanceren iMessenger van Apple. Daarnaast zal de applicatie op termijn ook naar het Bada OS gaan komen en dumbphones van Samsung zelf.

De service loopt via de servers van Samsung en zal voortaan op alle Samsung-telefoons worden geïnstalleerd. Er is een basisversie voor de dumbphones, waarbij de gebruiker tekst, foto’s en kalender-functies tot zijn beschikking krijgt. Voor smartphones zijn er meer mogelijkheden; zo kan men handgeschreven berichten uitwerken en is het bijvoorbeeld ook mogelijk om audio met een bericht mee te sturen. Bovendien komt er in deze versie de mogelijkheid om reacties achter te laten op een profielpagina van een vriend en is er een overzichtspagina met informatie over hoe en hoe vaak met wie er gecommuniceerd wordt.

De service is gratis te gebruiken en onbekend is nog of Samsung plannen heeft om het op termijn betaald te maken. Via de website van ChatOn zal de applicatie vanaf september beschikbaar komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters