Samsung introduceert eigen WhatsApp-concurrent genaamd ChatOn

Fabrikant Samsung heeft een nieuwe chatdienst bekend gemaakt die de concurrentie aan moet gaan met WhatsApp. ChatOn zal voor elk groot platform beschikbaar komen en biedt een stuk meer functionaliteit dan WhatsApp aan.

Samsung ChatOn

De stap van Samsung is opmerkelijk aangezien de fabrikant niet alleen de concurrentie aan gaat met het populaire WhatsApp, maar tegelijkertijd een applicatie voor meerdere platformen weet te introduceren. Zo zal de net bekend gemaakte service vanaf september beschikbaar zijn voor Android, iOS en BlackBerry OS. Hiermee lijkt Samsung de wind uit de zeilen van onder meer BlackBerry Messenger te willen nemen en de nog te lanceren iMessenger van Apple. Daarnaast zal de applicatie op termijn ook naar het Bada OS gaan komen en dumbphones van Samsung zelf.

De service loopt via de servers van Samsung en zal voortaan op alle Samsung-telefoons worden geïnstalleerd. Er is een basisversie voor de dumbphones, waarbij de gebruiker tekst, foto’s en kalender-functies tot zijn beschikking krijgt. Voor smartphones zijn er meer mogelijkheden; zo kan men handgeschreven berichten uitwerken en is het bijvoorbeeld ook mogelijk om audio met een bericht mee te sturen. Bovendien komt er in deze versie de mogelijkheid om reacties achter te laten op een profielpagina van een vriend en is er een overzichtspagina met informatie over hoe en hoe vaak met wie er gecommuniceerd wordt.

De service is gratis te gebruiken en onbekend is nog of Samsung plannen heeft om het op termijn betaald te maken. Via de website van ChatOn zal de applicatie vanaf september beschikbaar komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go update

Grote update Pokémon Go introduceert nieuwe Gyms, co-op Raids en meer! lees verder

My Om Nom

De vijf beste apps die je een virtueel huisdier geven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters