‘Samsung introduceert micro-sd killer’

Samsung heeft de potentiele opvolger van de micro sd-kaart gepresenteerd, de UFS-kaart. Deze kaart is sneller en vereist minder stroom.

UFS

Samsung heeft de eerste Universal Flash Storage kaart gepresenteerd, oftewel UFS. UFS-Memory-Card-1340x754Dit opslagtype zal waarschijnlijk de opvolger worden van de bekende micro sd-kaart. Samsung gebruikte de UFS-kaarten al een tijdje als geheugen in zijn smartphones, maar binnenkort kun je er ook je geheugen mee uitbreiden.

Sneller

Er zitten een hoop voordelen aan het nieuwe opslagtype van Samsung. Het eerste grote voordeel van de kaart is de snelheid. Een micro sd-kaart kan snelheden behalen van maximaal 156 mb per seconde, wat helemaal niet slecht is om je geheugen mee uit te breiden. Toch laat de UFS-kaart de micro sd-kaart ver achter zich met een snelheid van maximaal 530 mb per seconde.

Deze hogere snelheid heeft als grote voordeel dat je grote bestanden zoals 4K-video’s sneller op kunt slaan. Daarnaast kan een UFS-kaart ook gebruikt worden om apps op te installeren. Dat is iets wat nu ook al kan op micro sd-kaarten, maar met een hogere overdrachtssnelheid zal dit soepeler en sneller gaan.

Energiezuiniger

Het tweede grote voordeel dat UFS-kaarten hebben is de energiebesparing. De hoge snelheid van de het geheugen zorgt ervoor dat je minder lang stroom nodig hebt voor de overdracht van bestanden. Dit resulteert in minder energieverbruik. Ondanks dat micro sd-kaarten al niet zoveel energie in beslag namen blijft het een vooruitgang.

Nadelen

Ondanks dat de UFS-kaart een grote stap vooruit is, zitten er ook nadelen aan. Zo is de UFS-kaart waarschijnlijk behoorlijk geprijsd. UFS_01Dit is iets wat erg normaal is voor nieuwe technologieën, maar als je straks 100 euro betaald voor een 64 GB UFS-kaartje  kun je je afvragen of je deze ruimte wel echt nodig hebt. Verder is er nog geen enkele smartphone of tablet die het UFS-geheugen ondersteund. De kaarten vereisen een speciaal kaartslot.

beschikbaarheid

Samsung heeft nog geen releasedatum of prijs bekend gemaakt, maar dit zal waarschijnlijk nog wel even duren. Eerst moeten er meer smartphonefabrikanten het speciale kaartslot inbouwen in hun toekomstige smartphones en dan heeft het pas nut om de kaarten te gaan verkopen.

Bron: Android Authority

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters