Samsung introduceert milieuvriendelijke mobieltjes

Samsung heeft maandag de W510- en F268-gsm’s gepresenteerd die van milieuvriendelijke materialen zijn gemaakt. De laatstgenoemde geeft een waarschuwing als de accu opgeladen is en de adapter ontkoppeld kan worden.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft beide ‘groene’ gsm’s van bioplastic gemaakt, dat op zijn beurt van maïs gemaakt wordt. Ook heeft Samsung geen zware metalen, zoals lood, kwik en cadmium, tijdens de fabricage van de mobiele telefoons gebruikt. Verder zijn de W510 en F368 van een in water oplosbare coating voorzien.

De F268 heeft ten opzichte van de W510 een aantal milieuvriendelijker features. Zo zijn de accessoires, waaronder de oplader en headset, van de gsm’s ontdaan van gebromeerde vlamvertragers en pvc. Als de accu van de F268 volledig opgeladen is, geeft de oplader een alarm om aan te geven dat deze uit het stopcontact gehaald moet worden.

Samsung richt zich met de W510 op de Koreaanse markt, terwijl de F268 voor de Chinese markt bedoeld is. Beide gsm’s zijn vanaf deze maand verkrijgbaar, maar tegen welke prijs is niet bekend. Of de milieuvriendelijke mobieltjes ook in Europa worden losgelaten, is eveneens niet bekendgemaakt.

F268_m2

 

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via