Samsung introduceert Samsung Dive-beveiliging voor de Wave en Galaxy S

Samsung heeft een nieuwe gratis dienst geintroduceerd die momenteel op de Wave en Galaxy S schittert. Met Samsung Dive kun je via de computer een telefoon op afstand wissen, locken of opzoeken op een kaart.

Samsung Dive

Samsung heeft een nieuwe service gelanceerd genaamd Samsung Dive. De dienst stelt gebruikers in staat om hun telefoon op afstand te volgen via een computer middels de website van de producent. Via de website kan, nadat de telefoon gekoppeld is, de telefoon gelocked worden na een diefstal of zelfs helemaal gewipte worden door een simpel commando via de website van Dive. Deze service is geheel gratis maar werkt echter alleen nog op de Samsung Wave die op het Bada OS loopt en op de Samsung Galaxy S die voorzien is van Android 2.1. Je kunt ook je telefoon volgen via de ingebouwde kaart module van Samsung, echter werkt deze dienst alleen nog in Duitsland en Engeland maar zullen weldra ook andere landen toegevoegd worden volgens Samsung.

All About Phones nam de proef op de som met haar Galaxy S en daaruit bleek dat remote locken het wel al doet in Nederland. Het volgen van je telefoon op de kaart lijkt vooralsnog alleen uitsluitend bestemd te zijn voor onze twee naastgelegen landen. Onduidelijk is nog wanneer ook deze service in Nederland officieel van start zal gaan. Eerder had producent Apple ook een soortgelijke service aangekondigd voor haar betaalde MobileMe leden in combinatie met een iPhone. Bij Apple kunnen consumenten dan ook hun telefoon remote wipen, locken en opzoeken op de kaart mits de GPS aan staat.

Samsung Dive

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. tremor -

    Kijk dit is pas handig.
    En eigenlijk zou je het nog zo moeten kunnen instellen, dat wanneer de telefoon uit staat, en dan aan gaat, deze dan direct gewist en gelocked wordt.

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters