Samsung introduceert twee dualsim-smartphones – Update

Fabrikant Samsung heeft nog even op de valreep van 2011 twee nieuwe smartphones bekendgemaakt. De Galaxy Y Duos en de Galaxy Y Pro duos beschikken beide over twee simkaarten.

De twee smartphones zijn via het corprate blog van Samsung bekend gemaakt. Beide telefoons zijn nagenoeg hetzelfde als de orginele Galaxy Y en Galaxy Y Pro, in Nederland bekend als de Galaxy TXT. Als extra beschikken beide telefoons over 2 simkaartsloten achter de batterij. Ook lopen ze allebei op Android 2.3 en beschikken ze over een touchscreen.

De Galaxy Y Pro Duos telefoon biedt UMTS, Wifi en aGPS en zal gekenmerkt worden door een laag prijspeil. Het toestel heeft eveneens een 832MHz-processor en 2GB intern geheugen. Tot slot biedt het toestel ruimte voor een micro-SDHC kaart en uiteraard een volledig qwerty-toetsenbord zodat hij goed kan concurreren met de BlackBerry Curve-serie.

Vervolgens is er nog de nieuwe Y-serie die eveneens gekenmerkt zal worden door zijn lage prijs, aldus Samsung. De Galaxy Y zal naar verwachting ongeveer 220 euro gaan kosten, ook al zal Samsung de prijzen later bekendmaken. Net als de Y Pro Duos beschikt de Galaxy Y over een 832MHz-processor en een 3-inch touchscreen. Ook zit er een 3.2-megapixelcamera op het toestel en biedt het ondersteuning aan een micro-SDHC kaart. Ook Wifi, aGPS en UMTS worden ondersteund door de Galaxy Y Duos.

Net als de andere telgen is dit toestel voorzien van Android 2.3.3 en de TouchWiz-laag van Samsung. Samsung zal de prijzen later bekend gaan maken. De telefoons zullen vanaf januari 2012 in de winkels verschijnen in Europa.

Update op 23/12/2011 om 10:45 uur:

Vivian Peters, PR Manager van Samsung Nederland, laat aan All About Phones weten dat beide modellen niet in Nederland verkocht zullen gaan worden. Samsung heeft besloten om deze modellen niet mee te nemen in ons land in hun portfolio.

Samsung Galaxy Y Pro Duos

 

Samsung Galaxy Y Duos

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters