Samsung introduceert zijn vlaggenschip de G810

Samsung heeft vandaag zijn nieuwe vlaggenschip tentoongesteld in de vorm van de G810. Dit symbian based toestel zal voorzien zijn van een GPS module en een 5 megapixel camera.

Net als zijn voorloper de G800 is de G810 uitgerust met een 5 megapixel camera en 3x optische zoom. Tot dusver is er weinig vernieuwends, echter is de G810 een totaal nieuwe telefoon verder. Zo zal het lopen op Symbian S60 3rd edition FP 2 en zit er ook een GPS module in van Qualcomm namelijk de MSM6260. De G810 heeft ook wifi- en hsdpa-ondersteuning voor snel internet. Ook de CPU is redelijk vlot met zijn 330 mhz (ARM1136) en dit alles dus ondersteunt door Symbian.

Wat ook leuk is om te melden is dat er een TI OMAP 2430 chipset ingebouwd zit die de 2D/3D-accelerator moet bevorderen. Hierdoor zou het spelen van spelletjes via Java geen probleem meer moeten vormen zoals nu wel het geval is bij HTC. Het toestel heeft overigens 84 Mb RAM mee gekregen en er is ongeveer 130 mb vrije geheugen voor de gebruiker beschikbaar. Ook kun je er een micro-SDHC kaart in gooien die theoretisch kan oplopen tot 32gb. Een review van dit nieuwe toestel kun je hier lezen.

makeThumbnail 

Alle toestellen die op het MWC zijn geïntroduceerd kun je nog een keer rustig nakijken en bespreken in ons speciale MWC forum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via