Samsung introduceert zuiniger en sneller werkgeheugen voor smartphones

Samsung heeft een nieuw type werkgeheugen aangekondigd voor smartphones en tablets. Het DDR4-geheugen is zuiniger dan zijn voorganger en daarnaast een stuk sneller.

Samsung laat weten dat de productie van het nieuw type werkgeheugen voor smartphones inmiddels begonnen is. De fabrikant verwacht dat het werkgeheugen in 2014 in de eerste smartphones en tablets te vinden zal zijn. De 1GB reepjes van DDR4 hebben een 3.1Gbps bandbreedte en kunnen tot 4GB op elkaar gestapeld worden in smartphones. De chips zouden de helft sneller zijn dan de DDR3-ramreepjes die dit jaar on ondermeer de Galaxy Note 3 te vinden zijn.

Volgens Samsung is het nieuwe type ook een stuk zuiniger dan zijn voorganger. De DDR4-reepjes zouden tot 40 procent zuiniger zijn dan zijn voorgangers. De chips zijn daarnaast bijzonder klein en kunnen multi-layerd gestapeld worden waardoor ze efficiënter in kleine producenten geplaatst kunnen worden. Samsung laat weten dat het geheugen vooral tot zijn recht zal komen in smartphones en tablets met een UHD-scherm en in laptops.

Samsung DDR4 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

   Bij het opvoeren van de specs komt deze discussie elke keer weer terug. Ook jouw desktop had wellicht vroeger VGA en voelde je je de king of the hill.
   Om alles in een zin samen te vatten een quote van Bill Gates:

   "640K ought to be enough for anybody."

   Hoe veel meer kon hij ernaast zitten. Met het opschroeven van de specs worden programmeurs geprikkeld om zwaardere, meer eisende, software te schrijven. Een eeuwig voortschrijdend proces. Evolutie heet dat.

   1. Timboektoe -

    Nee hoor. Toen ik 2.5 jaar geleden mijn desktop kocht had deze geen topspecs. Meer had ik gewoonweg niet nodig. Ik ben ook van mening om de hardware steeds te verbeteren. Alleen vraag ik mij nu af wat voor software de hardware kan ondersteunen. Meer dan 4K opnemen kan ik niet verzinnen.

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

Android O naadloze updates

Nooit meer opslagproblemen door Android O naadloze updates lees verder

Android O Developer Preview 2

Wordt Android O al volgende week uitgerold naar deze smartphones? lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

Android O Android Octopus

Heeft Google onthuld waar Android O voor staat met nieuwe easter egg? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters