Samsung introduceert zuiniger en sneller werkgeheugen voor smartphones

Samsung heeft een nieuw type werkgeheugen aangekondigd voor smartphones en tablets. Het DDR4-geheugen is zuiniger dan zijn voorganger en daarnaast een stuk sneller.

Samsung laat weten dat de productie van het nieuw type werkgeheugen voor smartphones inmiddels begonnen is. De fabrikant verwacht dat het werkgeheugen in 2014 in de eerste smartphones en tablets te vinden zal zijn. De 1GB reepjes van DDR4 hebben een 3.1Gbps bandbreedte en kunnen tot 4GB op elkaar gestapeld worden in smartphones. De chips zouden de helft sneller zijn dan de DDR3-ramreepjes die dit jaar on ondermeer de Galaxy Note 3 te vinden zijn.

Volgens Samsung is het nieuwe type ook een stuk zuiniger dan zijn voorganger. De DDR4-reepjes zouden tot 40 procent zuiniger zijn dan zijn voorgangers. De chips zijn daarnaast bijzonder klein en kunnen multi-layerd gestapeld worden waardoor ze efficiënter in kleine producenten geplaatst kunnen worden. Samsung laat weten dat het geheugen vooral tot zijn recht zal komen in smartphones en tablets met een UHD-scherm en in laptops.

Samsung DDR4 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

   Bij het opvoeren van de specs komt deze discussie elke keer weer terug. Ook jouw desktop had wellicht vroeger VGA en voelde je je de king of the hill.
   Om alles in een zin samen te vatten een quote van Bill Gates:

   "640K ought to be enough for anybody."

   Hoe veel meer kon hij ernaast zitten. Met het opschroeven van de specs worden programmeurs geprikkeld om zwaardere, meer eisende, software te schrijven. Een eeuwig voortschrijdend proces. Evolutie heet dat.

   1. Timboektoe -

    Nee hoor. Toen ik 2.5 jaar geleden mijn desktop kocht had deze geen topspecs. Meer had ik gewoonweg niet nodig. Ik ben ook van mening om de hardware steeds te verbeteren. Alleen vraag ik mij nu af wat voor software de hardware kan ondersteunen. Meer dan 4K opnemen kan ik niet verzinnen.

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters