Samsung investeert 2,1 miljard dollar in nieuwe amoled-fabriek

Samsung heeft bekend gemaakt een nieuwe fabriek te gaan bouwen waar amoled-schermen geproduceerd zullen worden. Met de nieuwe fabriek wil Samsung de huidige tekorten wegwerken en een nog sterkere positie opbouwen op dit vlak.

S8500 scherm GSMA

Samsung is één van de producenten die ruimschoots gebruik maakt van de nieuwe amoled-schermtechnologie in onder andere haar mobiele telefoons. De producent heeft als voordeel dat ze deze schermen ook zelf produceert, en niet alleen voor haar eigen toestellen. Ook andere bedrijven, gebruiken amoled-schermen van Samsung en dat heeft er de afgelopen tijd toe geleidt dat Samsung zelf niet genoeg van deze schermen meer kan produceren. Om dat op te lossen en haar positie als marktleider op het gebied van amoled-displays te behouden heeft Samsung bekend gemaakt een nieuwe fabriek te bouwen speciaal voor deze schermen.

De investering die hiermee gemoeid gaat is 2,1 miljard dollar. Voor dit bedrag hoopt Samsung in 2011 een fabriek klaar te hebben die vanaf volgende zomer schermen gaat uitleveren. De fabriek moet een capaciteit van 30 miljoen schermen met een doorsnede van 3″ per maand krijgen en daarmee moeten de tekorten over een tijdje probleemloos weggewerkt kunnen worden.

Bron: Samsung Central

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters