Samsung of iPhone? – ADV

De twee grootste smartphonemerken zijn nog steeds Samsung en Apple. De giganten strijden al jaren om het grootste marktaandeel. Vooralsnog gaat Samsung nog steeds aan de leiding. Maar wat maakt nou precies dat deze twee zo van elkaar verschillen? En waarom zweren gebruikers bij een iPhone of juist bij een Galaxy toestel? Wij zetten de belangrijkste verschillen voor je op een rijtje.

Besturingssysteem

De belangrijkste reden waarom mensen voor een Samsung of iPhone kiezen is hun software. iPhones draaien op iOs, terwijl Samsung gebruik maakt van Android. Velen geven hierbij de voorkeur aan iOs vanwege de eenvoud en het gebruikersgemak.

De software van Apple is altijd van hoge kwaliteit. Bij Android kan dit verschillen per smartphone. iOs updates worden daarnaast voor alle recente toestellen beschikbaar gesteld, terwijl je met Android afhankelijk bent van je fabrikant. Dit komt voornamelijk omdat iOs van Apple zelf is, terwijl Samsung afhankelijk is van Google (Android). Met Samsung heb je wel weer meer mogelijkheden om je scherm en apps naar eigen wens vorm te geven.

Specificaties

iPhones hebben een standaard geheugen van 16 GB, terwijl het instapmodel van Samsung vaak 32 GB geheugen heeft. Omdat software en verplichte apps vaak al 4 GB in beslag nemen, komen Apple gebruikers vaak in de problemen.

Een ander voordeel van een Samsung smartphone is de batterijduur. De nieuwste toestellen gaan tot wel 2 dagen mee, terwijl een iPhone toch vaak iedere dag aan de lader gehangen moet worden. Daarnaast heeft Samsung over het algemeen een betere camera en zijn een aantal toestellen stof- en waterdicht.

Prijs

Wat betreft de prijs zijn Apple smartphones vaak net iets duurder, al scheelt het niet veel. De nieuwste Galaxy’s, de S7 en S7 edge, zijn respectievelijk €699,- en €799,-. De nieuwste iPhones zijn €749,- (iPhone 6s) en €859,- (iPhone 6s Plus). De engagement en loyaliteit is bij Apple wel groter. De meesten betalen dan ook graag een paar tientjes extra voor deze status. Bijkomend effect is dat een iPhone gemiddeld iets langer meegaat dan een Samsung.

Onderlinge relatie

Hoewel de giganten elkaar regelmatig voor de rechter slepen, werken ze af en toe ook met elkaar samen. Zo wordt de processor voor de iPhone al jarenlang door Samsung geproduceerd en zou ook het beeldscherm vanaf volgend jaar door het Koreaanse bedrijf worden gemaakt. Dit levert Samsung miljoenen euro’s op.

Al met al is de keuze voor een Samsung of iPhone afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Ga jij voor het mooiste design en gebruiksvriendelijkheid? Kies dan een iPhone. Vind jij hardware belangrijker? Dan is een Samsung voor jou de beste optie.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters