Samsung heeft een oplossing voor het grootste probleem iPhone X

Voor het drastische redesign van de iPhone X moest een compromis gesloten worden. Een van de meest innovatieve eigenschappen van het toestel is Face ID. Oftewel, gezichtsherkenning.

De controversiële notch van de iPhone X

Maar ja, daardoor is de notch nodig. Dat is de inham bovenin het toestel. Een controversiële maatregel die een merkwaardig design oplevert.

iPhone X inham Android

Dat zal de komende generaties waarschijnlijk het geval blijven. Tot een innovatie ervoor zorgt dat de sensoren op de een of andere manier in het scherm zelf verwerkt kunnen worden.

Oplossing van Samsung

Futuristisch? Wellicht, maar Samsung lijkt er plannen voor te hebben. Dat blijkt uit aangevraagde patenten die LetsGoDigital afgelopen week heeft ontdekt.

Samsung scherm oplossing iphone notch

Het document beschrijft een flexibel OLED-scherm met gaatjes erin, voor de camera’s, sensoren, speakers en andere componenten. Dat levert een randloos design op, zonder een notch.

 

Vooral video’s profiteren hier van. Op dit moment wordt er een heel stuk je scherm afgeknipt tijdens het kijken van video. Een alternatief is het toelaten van een hap uit je video, maar dat is ook verre van ideaal.

Samsung scherm oplossing iphone notch

Aan de andere kant geldt dat ook voor deze oplossing, zoals je op de tekeningen kunt zien. De kleine gaatjes gaan ongetwijfeld opvallen tijdens het consumeren van content. Minder dan een notch, maar de meeste gebruikers zullen waarschijnlijk alsnog dit schermstuk willen vermijden.

De kans is klein

De kans dat Samsung echt voor deze oplossing kiest, is klein. Het bedrijf vraagt elk jaar talloze patenten aan voor de meest vreemde oplossingen. Neem bijvoorbeeld dit exemplaar. Een patent voor het ontgrendelen van je smartphone met je palm. En hoe!

Uiteindelijk is de notch iets waar we in ieder de komende twee jaar mee moeten leven. Zelfs Huawei werkt naar verluidt aan een flagship met een notch. Gelukkig profiteer je van de diversiteit van Android: je kunt altijd nog een ander toestel uitkiezen, zonder notch.

In het geval van de iPhone wordt dat steeds moeilijker. Apple gaat naar verwachting eind dit jaar drie iPhones uitbrengen, elk met een notch. Hier lees je meer over de plannen van de techgigant.

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters