Samsung is minder gecharmeerd dan gedacht van de overname van Motorola door Google

Samsung’s CEO heeft in een spoedbijeenkomst van het bestuur van het bedrijf laten weten dat de koers van Samsung drastisch aangepast dient te worden. De strijd lijkt zich namelijk in hoog tempo te verplaatsen van hardware naar software.

Afgelopen week werd bekend dat Google voor 12,5 miljard dollar producent Motorola gaat overnemen. Hiermee begeeft de zoekgigant zich op onbekend terrein en lijkt het erop dat het veel partners zoals HTC, Samsung, Sony Ericsson en anderen, in het harnas gaat jagen omdat het nu zowel een partner als concurrent wordt van deze partijen. Desondanks wisten de grote partners van Google in een eerste reactie positief te reageren op de ontwikkelingen en juichen ze toe dat Google zijn Android OS nu beter weet te beschermen dankzij de Motorola-patenten die het in bezit krijgt.

Maar er lijkt nu achter de schermen toch met gemengde gevoelens gereageerd te worden op deze ontwikkelingen. Kort na de bekendmaking van de overname door Google, heeft de CEO van Samsung de raad van bestuur van het bedrijf bijeengeroepen voor een spoedoverleg, zo meldt Reuters. Volgens de Lee Kun-hee, CEO van Samsung, moet de koers van het bedrijf drastisch bijgesteld worden omdat de overname van Google duidelijk maakt dat het niet meer om de hardware draait, maar steeds meer om software. Kun-hee heeft dan ook zijn managers opdracht gegeven om de software divisie flink te versterken de komende tijd door nieuw personeel aan te nemen. Eventueel dient de knowhow op dit vlak ook ingekocht te worden door samenwerkingen en desnoods zelfs overnames.

Het lijkt er dan ook op dat Samsung de bui al ziet hangen en zelfs rekening lijkt te houden met de mogelijkheid dat Google op den duur eenzelfde strategie wil nastreven als Apple. Dit kan inhouden dat Google zowel software als hardware gaat maken en zelf de totale controle over het proces houdt. Dit betekent voor partijen als Samsung dat die alleen nog maar hardware hebben en een inhaalrace dienen te maken op het softwarevlak.

Eerder deze week werd al bekend dat Samsung een ontwikkelaar voor het Android OS in de arm heeft genomen die tot nog toe verantwoordelijk was voor de populaire CyanogenMod. De hacker werkt nu voor Samsung aan het Android OS en heeft als doel om de software van Google nog beter af te stemmen op de telefoons van Samsung. Samsung is de eerste die een dergelijke reactie laat zien, andere concurrenten hebben zich nog op de vlakte gehouden over de geplande overname door Google.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters