Samsung is niet van plan om te schikken met Apple

Samsung is niet van plan om zoals HTC te schikken met Apple. De Koreaan meent dat Apple nog een flinke kluif gaat krijgen aan de juridische strijd tussen de twee giganten.

De topman van de IT en mobiele-divisie, J.K. Shin, doet deze stevige uitspraak tegenover The Korea Times. Volgens Jong-kyun zal Samsung geen licentieovereenkomst sluiten met Apple zoals HTC dat eerder deze week gedaan heeft. “Het zal wel zo zijn dat HTC een licentieovereenkomst met Apple heeft gesloten die het bedrijf 276 miljoen dollar per jaar kost, maar wij hebben zelfs geen intentie om ook maar te onderhandelen met Apple hierover”, aldus Shin tegenover de krant. De Koreaan slaat ferme oorlogstaal uit en Samsung lijkt vol gas te gaan tegenover de aartsrivaal.

Samsung en Apple zijn wereldwijd verwikkeld in een hevige patentenstrijd waarbij de twee bedrijven elkaar over en weer aanklagen. Apple doet dit vooral op basis van design en user interface, terwijl Samsung haar 3G en LTE-patenten in de strijd gooit tegen Apple. Beide partijen verliezen en winnen hier en daar een rechtszaak omtrent deze patenten, maar tot nog toe gaat Apple aan de haal met de grootste overwinning waardoor Samsung meer dan een miljard dollar moet betalen aan zijn concurrent. Het hoger beroep hierover moet echter nog wel dienen.

Samsung en Apple zijn ’s werelds grootste smartphone-fabrikanten waarbij Samsung het voortouw neemt. De twee fabrikanten samen zijn goed voor een wereldwijd marktaandeel van 55 procent in het tweede kwartaal van 2012.

Samsung vs Apple 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quinten Groenings -

    Als ik aangeklaagd zou worden door iemand die iedereen roekeloos aan zit te klagen en ze kwamen met een schikkingsaanbod zou ik ook mijn dikke vinger opsteken. Voor HTC was het nodig vanwege hun financiële status. Zorgen genoeg in Taiwan. Maar Samsung is een grote jongen wie het zich kan veroorloven.

    1. TheOnlyKoenIsBack -

      je hebt gelijk maar htc is geen klein bedrijf. hoop alleen dat samsung en apple toch vrede sluiten zodat dat gezeik eindelijk voorbij is.

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Zakkenrollers app

Met deze app ben je zakkenrollers te slim af lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste budgetsmartphones voor deze zomer lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters