Samsung is niet van plan om te schikken met Apple

Samsung is niet van plan om zoals HTC te schikken met Apple. De Koreaan meent dat Apple nog een flinke kluif gaat krijgen aan de juridische strijd tussen de twee giganten.

De topman van de IT en mobiele-divisie, J.K. Shin, doet deze stevige uitspraak tegenover The Korea Times. Volgens Jong-kyun zal Samsung geen licentieovereenkomst sluiten met Apple zoals HTC dat eerder deze week gedaan heeft. “Het zal wel zo zijn dat HTC een licentieovereenkomst met Apple heeft gesloten die het bedrijf 276 miljoen dollar per jaar kost, maar wij hebben zelfs geen intentie om ook maar te onderhandelen met Apple hierover”, aldus Shin tegenover de krant. De Koreaan slaat ferme oorlogstaal uit en Samsung lijkt vol gas te gaan tegenover de aartsrivaal.

Samsung en Apple zijn wereldwijd verwikkeld in een hevige patentenstrijd waarbij de twee bedrijven elkaar over en weer aanklagen. Apple doet dit vooral op basis van design en user interface, terwijl Samsung haar 3G en LTE-patenten in de strijd gooit tegen Apple. Beide partijen verliezen en winnen hier en daar een rechtszaak omtrent deze patenten, maar tot nog toe gaat Apple aan de haal met de grootste overwinning waardoor Samsung meer dan een miljard dollar moet betalen aan zijn concurrent. Het hoger beroep hierover moet echter nog wel dienen.

Samsung en Apple zijn ’s werelds grootste smartphone-fabrikanten waarbij Samsung het voortouw neemt. De twee fabrikanten samen zijn goed voor een wereldwijd marktaandeel van 55 procent in het tweede kwartaal van 2012.

Samsung vs Apple 
Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters