Samsung is 's werelds grootste mobiele patenthouder

Samsung heeft Nokia van de eerste positie gestoten als ’s werelds grootste mobiele patenthouder. De Koreaan wist zich daarnaast in 2012 ook de meeste nieuwe patenten toe te eigenen.

Panenten wereldwijd

Dit blijkt uit onderzoek van Chetan Sharma waarover Techcrunch bericht. Volgens de onderzoekers heeft Samsung zich wereldwijd in 2012 de meeste patenten toegeëigend. In totaal zijn er vorig jaar in Europa en Amerika 7 miljoen mobiele patenten toegewezen aan bedrijven. Traditiegetrouw stond Nokia altijd op de eerste positie als het ging om de meeste mobiele patenten in diens portfolio. Maar nu heeft Nokia juist een flink aantal patenten verkocht en minder aanvragen ingediend in het afgelopen jaar.

Samsung wist in 2012 zowel de meeste aanvragen in te dienen als toegewezen te krijgen. Hierdoor weet de Koreaan zich de meeste mobiele patenten toe te eigenen van alle bedrijven in de mobiele sector. Op een goede derde plaats staat Microsoft, waar eerst Sony die positie vertegenwoordigde. Sony is nu op de vijfde positie te vinden, een plekje achter Nokia. BlackBerry en LG sluiten de toptien af voor wat betreft mobiele patenten.

Fabrikant Apple, die eigenhandig de patentoorlog is begonnen, is bijna nergens in de top tien terug te vinden in het onderzoek. De Amerikaan weet alleen de zevende plek te bereiken als het gaat om infrastructuur en platform-patenten binnen de mobiele markt. Ook hier moet het Samsung voor zich dulden aangezien de Koreaan wederom de eerste positie weet te bekleden.

Als er gekeken wordt naar het totaal aantal aangevraagde patenten en toegewezen patenten in de mobiele sector dan heeft IBM de meeste patenten vastgelegd. IBM wordt op de voet gevolgd door Samsung en Microsoft. De nummer vier is Sony.

Patenten wereldwijd uitstaan 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters