Samsung is 's werelds grootste mobiele patenthouder

Samsung heeft Nokia van de eerste positie gestoten als ’s werelds grootste mobiele patenthouder. De Koreaan wist zich daarnaast in 2012 ook de meeste nieuwe patenten toe te eigenen.

Panenten wereldwijd

Dit blijkt uit onderzoek van Chetan Sharma waarover Techcrunch bericht. Volgens de onderzoekers heeft Samsung zich wereldwijd in 2012 de meeste patenten toegeëigend. In totaal zijn er vorig jaar in Europa en Amerika 7 miljoen mobiele patenten toegewezen aan bedrijven. Traditiegetrouw stond Nokia altijd op de eerste positie als het ging om de meeste mobiele patenten in diens portfolio. Maar nu heeft Nokia juist een flink aantal patenten verkocht en minder aanvragen ingediend in het afgelopen jaar.

Samsung wist in 2012 zowel de meeste aanvragen in te dienen als toegewezen te krijgen. Hierdoor weet de Koreaan zich de meeste mobiele patenten toe te eigenen van alle bedrijven in de mobiele sector. Op een goede derde plaats staat Microsoft, waar eerst Sony die positie vertegenwoordigde. Sony is nu op de vijfde positie te vinden, een plekje achter Nokia. BlackBerry en LG sluiten de toptien af voor wat betreft mobiele patenten.

Fabrikant Apple, die eigenhandig de patentoorlog is begonnen, is bijna nergens in de top tien terug te vinden in het onderzoek. De Amerikaan weet alleen de zevende plek te bereiken als het gaat om infrastructuur en platform-patenten binnen de mobiele markt. Ook hier moet het Samsung voor zich dulden aangezien de Koreaan wederom de eerste positie weet te bekleden.

Als er gekeken wordt naar het totaal aantal aangevraagde patenten en toegewezen patenten in de mobiele sector dan heeft IBM de meeste patenten vastgelegd. IBM wordt op de voet gevolgd door Samsung en Microsoft. De nummer vier is Sony.

Patenten wereldwijd uitstaan 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters