Samsung is van plan om 374 miljoen telefoons te verkopen in 2012

Fabrikant Samsung verwacht in 2012 wereldwijd niet minder dan 374 miljoen telefoons te verkopen. Als de fabrikant dat aantal weet te halen, zal Samsung daarmee Nokia inhalen en de titel mogen dragen van grootste telefoonproducent van de wereld.

Fabrikant Samsung denkt dat het volgend jaar het stokje van Nokia zal overnemen als de grootste producent van mobiele telefoons. De fabrikant verwacht een stijging van niet minder dan 15 procent van de afzet vergeleken met 2011. In totaal hoopt Samsung 374 miljoen telefoons te verkopen in 2012. Nokia wil volgend jaar 399 miljoen telefoons gaan verkopen, maar de kans is groot dat de fabrikant dit aantal niet zal gaan halen, zo melden analisten.

Samsung verwacht ongeveer 150 miljoen smartphones weg te zetten in 2012. Dit aantal is ongeveer gelijk met het aantal smartphones dat het dit jaar wist te verkopen. In totaal is de afzet van telefoons in 2011 bij Samsung ver boven de 300 miljoen stuks uitgekomen, maar onduidelijk is nog hoe veel er precies gesleten zijn door de Koreaan. Duidelijk is wel dat Samsung hard op weg is om marktleider te worden in veel landen.

In Nederland is Samsung al een paar maanden marktleider en ook in de GFK verkoopt de fabrikant meer telefoons dan concurrent Nokia. Samsung is tevens de grootste Android-producent in Nederland met rond de 60 procent marktaandeel in dit segment. Ook in prepaid en smartphones voert Samsung in Nederland de lijsten aan.

Bron: Sammyhub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters