Samsung kan tablets via Nederlandse Mediamarkt in Duitsland verkopen

Samsung mag van de rechter geen tablets meer verkopen in Duitsland, maar via een omweg kunnen Duitsers toch makkelijk aan de 10- en 7-inch exemplaren komen. En wel via Nederland. Het is namelijk niet verboden om via bijvoorbeeld de Nederlandse tak van Mediamarkt tablets in te voeren naar vestigingen in Duitsland.

Apple iPad 2 vs Galaxy Tab 10.1

In de hevige patentoorlog tussen Apple en Samsung trekt Apple in Duitsland aan het langste eind. De tablets van Samsung lijken teveel op de iPad van Apple en mogen daarom niet in het land worden verkocht, zo oordeelde de Duitse rechter. Het verkoopverbod leidde er onlangs toe dat Samsung op de IFA-beurs in Berlijn gevoelig gezichtsverlies leed: de demonstratie van de gloednieuwe 7.7 tablet moest voortijdig worden gestaakt, en de stand werd ontruimd.

De uitspraak is echter zo bizar dat Duitsers die hun zinnen hebben gezet op een van de Honeycomb-tablets, er makkelijk aan kunnen komen. En daarvoor hoeven ze niet eens naar Nederland te rijden, waar de tablet gewoon te koop is. In de rechterlijke uitspraak staat slechts dat het Samsung is verboden om zijn Duitse tak te voorzien van een voorraad tablets. De Galaxy Tab 10.1 mag daar dus niet heen worden gestuurd.

Maar Samsung kan dit makkelijk omzeilen door de Nederlandse tak van het bedrijf te voorzien van een voorraad voor Duitsland bestemde tablets. Via Samsung Nederland kunnen de tablets, bijvoorbeeld via een website, aan Duitsers worden verkocht. Zelfs de Zuid-Koreaanse tak van het bedrijf kan dat doen. Zolang het maar niet vanuit Duitsland gebeurt.

Ook andere wederverkopers van de tablet vallen niet onder het verkoopverbod. Zolang zij hun tablets maar niet betrekken van Samsung Duitsland, mogen ze de Galaxy Tab gewoon verkopen. En daar komt bijvoorbeeld de Mediamarkt om de hoek, met vestigingen in beide landen. Als Mediamarkt Nederland tablets levert aan Mediamarkt Duitsland, mag die laatste ze gewoon in de winkel leggen.

Overigens heeft Samsung nog wel een probleempje in Nederland, want als er niet snel iets wordt veranderd in de software van de Samsung Galaxy S II geldt daarvoor in dit land vanaf half oktober een verkoopverbod. De Nederlandse rechter oordeelde dat de galerij in het toestel, wat de standaard Androidgalerij is, teveel lijkt op die van de iPhone. Samsung moet dus een andere galerij bedenken of die niet meeleveren met het toestel, anders moeten Nederlanders misschien hun Galaxy S II uit Duitsland halen waar het toestel niet verboden is.

Bron: Android Authority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

10.5-inch iPad Pro

Apple iPad Pro met dunne schermranden onthuld: alles wat je moet weten lees verder

iPad Pro

Dunnere schermranden: renders nieuwe 10.5-inch en 12.9-inch iPad Pro lees verder

Apple iPad Mini

Apple stopt met verkoop en ontwikkeling van iPad Mini lees verder

iPads

‘10.5-inch iPad Pro met dunne schermranden komt in juni’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters