Samsung klaagt Ericsson aan rond patentzaak

De Koreaanse fabrikant heeft Ericsson aangeklaagd vanwege onderhandelingen die zijn vastgelopen. De onderhandelingen hadden moeten leiden tot een licentiedeal maar zijn niet gelukt, en Samsung wil het nu verder uitvechten in de rechtszaal.

Het verhaal begon al bij een aanklacht van Ericsson, die Samsung in november al beschuldigde van patentinbreuk. Daaruit volgde verschillende onderhandelingen, maar tevergeefs. Samsung claimt dat Ericsson inbreuk maakt op 20 patenten van de Koreaanse fabrikant rond draadloze technologie en telefoons. Samsung eist dat de patenten die Ericsson gebruikt in de rechtszaak ongeldig worden verklaard.

De laatste patentovereenkomst tussen de twee bedrijven dateert van 2007, waar Samsung het gebruiksrecht kreeg om patenten rond 2g- en 3g-technologie te gebruiken. Dat contract is nu verstreken en er wordt nu een oplossing gezocht in de rechtszaal. Ericsson heeft al laten weten dat het geen schrik heeft van Samsung’s claim. “We zijn er zeker van dat de rechter in ons voordeel zal oordelen”, aldus een vertegenwoordiger van Ericsson.

Bron: Reuters

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters