Samsung komt met klaptelefoon met high-end specificaties: pure nostalgie

Tijd voor een stukje nostalgie! Samsung komt met een high-end klaptelefoon. Nu zijn de specificaties van het toestel opgedoken.

Samsung komt met nostalgische Android smartphone

Je zou kunnen stellen dat Samsung de meest vooruitstrevende smartphonefabrikant van dit moment is. Neem bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8. Het populaire vlaggenschip combineert high-end specificaties met een futuristisch design.

Ben je toch wat nostalgischer ingesteld? Geen probleem, want dan heeft de Koreaanse techgigant ook toestellen voor jou. Het afgelopen jaar bracht Samsung namelijk meerdere klaptelefoontjes uit.

Samsung klaptelefoon

De toestellen in kwestie draaien gewoon op Android, maar behouden wel de vormfactor waar ooit iedereen mee rondliep. We missen nog altijd het bevredigende dichtklappen van die modelletjes.

Helaas gaat het bij de nieuwere klaptelefoontjes vaak om low-end telefoontjes. Begrijpelijk, maar dat maakt het een zeer beperkte niche. Daar brengt Samsung echter binnenkort verandering in.

SM-W2018: klaptelefoon met high-end specificaties

Naar verluidt komt de Koreaanse fabrikant binnenkort met een high-end klaptelefoon. Het gaat om een nieuw toestel binnen de W-serie. De SM-W2018 dook afgelopen mei al op bij een Chinese instantie, maar moest het toen doen met de Snapdragon 821 en 4GB werkgeheugen.

Ook niet verkeerd. Toch doet Samsung er volgens een bron binnen de industrie uiteindelijk nog een schepje bovenop. De SM-W2018 kan zich naar verluidt meten met de Galaxy S8.

De betrouwbare bron wijst op de Snapdragon 835. Dat is de chipset die je ook in de Sony Xperia XZ Premium en OnePlus 5 terugvindt. Daarnaast heeft de klaptelefoon waarschijnlijk 6GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen. Niet verkeerd dus!

De SM-W2018 heeft een tweetal 4.2-inch schermen, beide met een resolutie van 1080 x 1920. Foto’s kunnen gemaakt worden met een 12MP camera aan de achterkant en een 5MP camera aan de voorkant.

Samsung Galaxy S8 Plus design
De Samsung Galaxy S8

Een 2300 mAh batterij maakt het pakketje helemaal af. Het is nog onduidelijk wanneer Samsung dit toestel uit gaat brengen. Normaliter weten dit soort toestellen helaas zelden Nederland te bereiken.

Neem dit soort nieuws dus voorlopig met een korrel zout. Wij zijn in ieder geval zeer benieuwd, want het lijkt in ieder geval qua specificaties een zeer interessant toestel te gaan worden. Twee schermen, de Snapdragon 835 en zo’n vormfactor: laat maar komen!

Bron: @mmddj_china via Playfuldroid

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters