'Samsung komt in oktober met een eigen Windows 8 RT-tablet'

Bloomberg heeft vernomen dat Samsung momenteel bezig is om haar Windows 8 RT-tablet voor oktober klaar te stomen. De tablet zal over een ARM-processor gaan beschikken.

Volgens Bloomberg zal Samsung ook het nieuwe Windows 8-platform gaan aandoen en gebruiken naast Android. De fabrikant zou momenteel druk bezig zijn om haar eerste Windows RT-tablet klaar te stomen, aldus de bron. Windows 8 RT is ontworpen voor ARM-processor zoals we die ook in de huidige smartphones en tablets tegen komen. Het voordeel hiervan is dat de processors zuiniger zijn en goedkoper waardoor de aanschafprijs voor consumenten ook uiteindelijk lager ligt.

De stap van Samsung is niet heel opmerkelijk; de fabrikant wist eerder al bekend te maken dat het producten gaat maken voor Windows 8. De fabrikant wil een breed assortiment aan producten op de markt gaan zetten, van Android tot en met Windows en in de toekomst zelfs Tizen. Onduidelijk is nog wat de exacte specificaties van de tablet zullen gaan worden en wat de grote van het scherm zal gaan zijn. Windows 8 komt rond oktober op de markt.

Samsung Windows 8 RT tablet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters