Samsung komt met allerdunste Android-telefoon

Samsung komt met een nieuwe loot aan de Galaxy S-stam: de Infuse 4G. Het belooft de allerdunste Androidtelefoon te worden die er bestaat, en het toestel heeft een bijzonder groot scherm: 4,5 inch.

samsung infuse 4g

De Infuse blijft toch een telefoon, geen kleine tablet, en voelt vooral vanwege de platheid ook zo aan. Het scherm is niet alleen vanwege de omvang bijzonder. Het belooft een zeer pixelrijk display te worden, genaamd Super Amoled Plus. Het scherm zou vijftig procent meer sub-pixels bezitten om een goed contrast en leesbaarheid in zonlicht te garanderen. Het toestel zelf is slechts 9 millimeter dik volgens Samsung.

Dan onder de motorkap. Het toestel heeft een 8 megapixel camera achter en een 1.3 megapixel exemplaar voor. De processor is uit de eigen Samsung-stal, een Hummingbird 1.2 Ghz single-core. Het toestel is geschikt voor HSPA+ netwerken en geen LTE, waar de meeste telefoonmakers juist wel op lijken te gokken.

Engadget mocht een tijdje met een dummy spelen op de CES-beurs in Las Vegas. De Engadget-reviewers vonden het zeer prettig aanvoelen, beter dan de huidige Galaxy S die ook volgens ons teveel is opgebouwd van goedkoop aanvoelend plastic. De achterkant van deze Infuse is voorzien van een smaakvolle textuur waar Engadget erg tevreden over was. Maar de telefoongekken van de populaire gadgetsite werd wel verteld dat die achterkant nog niet definitief is.

Wat de software betreft kon er, omdat er alleen een dummy was, niet veel worden verteld, maar het lijkt erop dat het toestel op Android 2.2 Froyo gaat lopen met een updatemogelijkheid naar Gingerbread. Daar zal Samsung de eigen TouchWiz-skin waarschijnlijk overheen doen.

Bron: engadget

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters