Samsung komt met Blue Earth-telefoon

Samsung heeft vandaag al haar derde toestel voor het Mobile World Congress aangekondigd, vooruitlopend op Samsung’s grote persevenement op 16 februari in Barcelona. Het toestel krijgt de naam Blue Earth en heeft een aantal millieubewuste functies. De touchscreentelefoon is het eerste toestel ter wereld met een zonnepaneel ingebouwd.

Samsung Blue Earth

We zijn nog in volle verwachting van wat Samsung allemaal te bieden heeft op het Mobile World Congress dat aanstaande maandag begint, maar de eerste telefoons zijn al aangekondigd. Eerst hadden we de Samsung Memoir, later de Samsung UltraTOUCH en nu komt Samsung met de Samsung Blue Earth. Dit nieuwe touchscreentoestel van Samsung is compleet gericht op de millieubewuste consument. Samsung heeft dan ook alleen maar de bijzondere ‘groene’ functies van het toestel vrijgegeven, reguliere specificaties weten we tot op heden nog niet.

Samsung Blue Earth interface

Bijzonder is het toestel zeker, want de Samsung Blue Earth is namelijk de eerste telefoon ter wereld die een zonnepaneel ingebouwd heeft. Dit paneel zit aan de achterkant van het toestel en zal het toestel voorzien van een deel van zijn stroomvoorziening. Andere stroom moet komen van een energiezuinige lader. Om het geheel helemaal groen te maken, heeft Samsung de telefoon gemaakt van gerecycled plastic en is de interface helemaal gericht op minder stroomgebruik. Zo zal het makkelijk gemaakt worden om energieslurpende functies zoals bluetooth uit te zetten. Ook heeft het toestel een ingebouwde stappenteller die de energie die je bespaart door niet met de auto te gaan om zal rekenen in het aantal bomen dat je gespaard hebt.

Samsung Blue Earth back

Niet alleen de interface en functies van de telefoon zijn helemaal millieubewust, ook de accessoires en de doos waar hij in komt sparen de wereld. Zo heeft het toestel accessoires die vrij zijn van schadelijke stoffen zoals broomhoudende brandvertragers. Daarnaast komt de telefoon in een verpakking die gemaakt is van gerecycled karton, waardoor er geen nieuwe bomen gekapt worden voor de productie van de doos. Tot slot is met de vormgeving van het toestel aandacht besteed aan het millieu, het design symboliseert namelijk een “goed geronde, fonkelende kiezelsteen” volgens Samsung.

Bron: Pocket-lint

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters