Samsung komt met Class 10 MicroSD-kaartje

Fabrikant Samsung heeft nieuwe snelle micro-sd kaarten aangekondigd. Deze zogenaamde class 10-kaarten hebben een capaciteit van 32GB en een leessnelheid van 24MB/s.

Geheugenkaartjes zijn tegenwoordig erg betaalbaar geworden, maar veel consumenten realiseren zich niet dat er ook kwaliteitsverschil in de kaartjes zit. Zo zijn vaak de duurdere kaartjes met het zelfde aantal geheugen voorzien van een sneller lees- en schrijfmechanisme waardoor de data van camera’s en soms ook telefoons sneller op het kaartje weggeschreven en uitgelezen kan worden.

Fabrikant Samsung heeft hier nu een nieuwe serie aan toegevoegd genaamd de class 10-kaarten. Omdat ram van smartphones en processoren steeds sneller worden, lijken tegenwoordig geheugenkaarten de nieuwe bottleneck te zijn voor een snelle smartphone en het snel oproepen van data vanaf het kaartje. De nieuwe kaartjes van Samsung zijn gefabriceerd op het 20nm procedé en hebben en schrijfsnelheid van 12MB/s en een leessnelheid van 24MB/s. Gemiddeld is dit twee keer zo snel als de huidige class 4-kaarten die op de markt te vinden zijn. De kaartjes zijn door Samsung voorzien van een 3-bit NAND controller en de geheugenchips gaan tot max 32GB tot nu toe.

Deze snelheid zal vooral opgemerkt worden tijdens het opnemen van bijvoorbeeld 1080p beelden op je smartphone en het afspelen van films op de eveneens zo hoge kwaliteit. Ondanks dat de kaartjes niet zo snel zijn als NAND-geheugen, lijkt ook deze bottleneck langzaam maar zeker opgelost te worden. De kaartjes zullen vanaf Q3 op de markt te koop zijn voor een nog onbekende prijs.

Samsung micro-sd kaart 

Bron: Pocketnow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Daydream

Google komt met standalone VR headset Google Daydream lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

‘Next-gen AirPods case dient ook als oplader’ lees verder

slimme verlichting slimme lampen

WANT to Have: vijf slimme lampen voor een sfeervolle verlichting lees verder

Knops

Knops: deze oordoppen zijn een volumeknop voor… alles lees verder

iPhone 8

WANT to Have: de vijf beste draadloze oordopjes onder de 200 euro lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters