Samsung komt met de Samsung Galaxy S II over de brug

Samsung heeft vandaag tijdens haar Unpacked-event in Barcelona de opvolger van de razendpopulaire Galaxy S aangekondigd. De telefoon heet de Galaxy S II en heeft onder andere een dualcore-processor.

Samsung Galaxy S II

De telefoon was al veelvuldig uitgelekt en geteaset, maar is nu dan ook eindelijk officieel. De belangrijkste upgrades boven de originele Galaxy S zijn dat het toestel op Samsung’s nieuwe Orion-chipset draait. Die is onder andere uitgerust met een dualcore ARM Cortex A9-processor, die geklokt is op 1GHz. Verder is het toestel uitgerust met een 4,3” Super amoled plus-scherm met WVGA-resolutie. Een andere duidelijke upgrade is het formaat: de Samsung Galaxy S II is slechts 8,5 millimeter dun en is daarmee de dunste smartphone ter wereld.

Zoals we dat mogen verwachten van Samsung draait de Galaxy S II Samsung’s bekende TouchWiz-interface, die uiteraard een aantal noviteiten heeft meegekregen. Zo zijn er een aantal hubs toegevoegd, waaronder de Music Hub en de Readers Hub. Dat ligt allemaal boven Google’s Android Gingerbread. De Galaxy S II heeft op multimediagebied ook het een en ander in huis: het toestel heeft een 8-megapixelcamera en kan video’s opnemen in 1080p HD-resolutie. De body van het toestel, inclusief de achterkant, is weer in zijn geheel uit plastic opgetrokken zoals dat ook bij zijn voorganger het geval was.

Ook qua verbindingen is de Galaxy S II goed uitgerust: er is HSPA+ aanwezig, het toestel heeft een feature waarmee je HD-content naar je TV kunt streamen en natuurlijk kun je gebruik maken van Wi-Fi b/g/n en Bluetooth 3.0.

Morgen heeft Samsung ons uitgenodigd voor een Nederlandse pers-briefing, waarbij we ongetwijfeld ook wat lokale feiten over de Galaxy S II te weten zullen komen. Daarnaast zullen we het toestel natuurlijk stevig aan de tand voelen morgen en daar onze eerste ervaringen van plaatsen.

Samsung Galaxy S II

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

Groot nieuws: All About Phones gaat verder onder WANT lees verder

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza levert 4x zoveel experience punten op lees verder

Apple Pippin

Dit werd ‘m niet: Pippin, de spelcomputer van Apple (1995) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters