Samsung komt met een high-end Android-telefoon genaamd de i9000 Galaxy S – Update 2

Samsung heeft vandaag een high-end Android-telefoon aangekondigd die moet gaan concurreren met de Xperia X10 en de HTC Desire. De Galaxy S beschikt over een 1GHz-processor en een 4-inch Super Amoled-scherm.

Samsung heeft tijdens het CTIA congres in Amerika een nieuwe high-end Android-telefoon aangekondigd genaamd de i9000 Galaxy S. Het toestel is een directe tegenhanger van de Sony Ericsson Xperia X10 en de HTC Desire. Het toestel zal dit jaar wereldwijd in de schappen liggen, maar wanneer precies is nog niet duidelijk. De telefoon zal voorzien worden van een 4 inch groot Super Amoled-scherm, ook bekend van de Samsung Wave. Daarnaast zal er in het toestel een 1GHz-processor aanwezig zijn van Samsung zelf die goed om zou kunnen gaan met multitasking en video’s afspelen. De producent zal in een later stadium meer informatie van de Galaxy S gaan vrijgegeven en de overige specificaties van het toestel bekendmaken.

Samsung wist nog wel te melden dat het toestel in Amerika met verschillende diensten geleverd zal gaan worden waaronder series van verschillende contentpartners. De telefoon zal naar verwachting op Android 2.1 gaan lopen. De producent weet daarnaast te melden dat er DLNA op het toestel zal zitten en dat de Swype-software standaard op Android aanwezig zal zijn met deze Samsung. Samsung Nederland kon nog niet zeggen of en wanneer het toestel naar Nederland gaat komen.

De Galaxy S zal net als een aantal andere recente Samsung-telefoons in een 16GB-variant en een 8GB-variant komen, inclusief een geheugenkaartslot voor MicroSD-kaartjes. De afmetingen van het toestel zijn met 64,2×122,4×9,9mm goed binnen de perken gehouden en het gewicht is met 118 gram gewoon gematigd. Uiteraard wordt het toestel uitgerust met en GPS, Wi-Fi, versie b, g en n. De camera heeft een resolutie van 5-megapixels en zal in staat zijn om 720p HD-filmpjes op te nemen. DivX-ondersteuning mist uiteraard niet en het toestel heeft net als de Wave ook Bluetooth versie 3.0.

Samsung Galaxy S

 

Samsung Galaxy S

 

Samsung Galaxy S

 

Samsung Galaxy S

 

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. fejth -

  Het toestel lijkt inderdaad wel erg veel op de iDont, welke met alle respect naar alle andere ontwikkelaars toch echt ver voorliep kwa design, en het juist sluiten vn het OS, waardoor de prestaties uitstekend waren. Deze Samsung zal echter met android lopen, en de processor laat toe dat zijn pure functies ver boven die van de iPhone liggen, en dat hij lijkt op de iPhone moet gezien worden als een knik richting Apple

 2. michaelpb -

  Mooi ding, maar waarom maken al die fabrikanten iedere keer een iPhone-clone? Iconen, grid, kleuren, swipable homescreens, chromen randje met afgeronde hoeken, centrale 'home' knop, pinch to zoom, etc. Wat dat betreft is Palm veel origineler met hun WebOS.

 3. bart vuijk -

  Da's dus al de derde Androidtelefoon die potenties heeft om echte iPhonekiller te worden. Na de SE Xperia X10 en de HTC Desire. Ik denk dat de user interface belangrijk wordt voor het succes van een toestel. Sense van HTC, TouchWiz van Samsung en die panels van Sony Ericsson strijden hier meer met elkaar dan de hardwarespecificaties van de toestellen, want die zijn vrijwel gelijk. Het gaat om gebruiksgemak en wat je ermee kan. Benieuwd hoe die strijd gaat aflopen. 🙂

 4. ddmen -

  Ik verwacht dat dir echt een concurrent gaat worden met HTC mede omdat HTC nu ook amoled gaat gebruiken…

  Amoled begitn echt storm te lopen nu.

  Goed toestel hoop dat ik snel firmwares vind!

 5. MRAbuDhabi -

  Een echte Samsung dat is wel duidelijk…

  Ben benieuwd naar de introductiedatum. Specificaties zien er goed uit. Touchwiz is er ook… Nette verbetering ten opzichte van vorige Galaxy modellen. Touchwiz is alleen nie zo sterk met Messaging… Ben ook benieud naar de UI verschillen met de Wave…

  MR

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters