Samsung komt met eigen 1GHz-cpu voor telefoons

Samsung heeft gisteren in een persbericht bekendgemaakt dat het gestart is met de productie van 1GHz-cpu’s voor telefoons. De processor is gebaseerd op de ARM Cortex A8-architectuur en wordt ontwikkeld in samenwerking met het bedrijf Intrinsity.

Samsung is begonnen met de productie van de Hummingbird. De Hummingbird is een nieuwe generatie processors voor telefoons die uiterst krachtig zijn. De processor zou volgens Samsung vooral bedoeld zijn om in smartphones terecht te komen en de core zal op minimaal 1GHz geklokt zijn. De processor wordt gefabriceerd op basis van 45nm-wavers en bevat een techniek genaamd Low Power. Hierdoor verbruikt de processor minder stroom waardoor de batterij van de mobiel nog langer mee kan gaan. De processor maakt gebruik van RTL FastCore en Fast14 waardoor hij slechts op hoge snelheid slechts 1V nodig heeft om te kunnen werken. De processor moet de huidige ARM A8-cpu’s gaan vervangen volgens Samsung en binnen een half jaar al te vinden zijn in smartphones.

Prijzen van de processor zijn niet gemeld door de fabrikant. Wel zou de processor al dit jaar geleverd gaan worden door Samsung. Naar verwachting zullen verschillende fabrikanten gebruik gaan maken van deze nieuwe core.

Samsung Hummingbird 1GHz CPU 
Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters