Samsung komt met eigen 1GHz-cpu voor telefoons

Samsung heeft gisteren in een persbericht bekendgemaakt dat het gestart is met de productie van 1GHz-cpu’s voor telefoons. De processor is gebaseerd op de ARM Cortex A8-architectuur en wordt ontwikkeld in samenwerking met het bedrijf Intrinsity.

Samsung is begonnen met de productie van de Hummingbird. De Hummingbird is een nieuwe generatie processors voor telefoons die uiterst krachtig zijn. De processor zou volgens Samsung vooral bedoeld zijn om in smartphones terecht te komen en de core zal op minimaal 1GHz geklokt zijn. De processor wordt gefabriceerd op basis van 45nm-wavers en bevat een techniek genaamd Low Power. Hierdoor verbruikt de processor minder stroom waardoor de batterij van de mobiel nog langer mee kan gaan. De processor maakt gebruik van RTL FastCore en Fast14 waardoor hij slechts op hoge snelheid slechts 1V nodig heeft om te kunnen werken. De processor moet de huidige ARM A8-cpu’s gaan vervangen volgens Samsung en binnen een half jaar al te vinden zijn in smartphones.

Prijzen van de processor zijn niet gemeld door de fabrikant. Wel zou de processor al dit jaar geleverd gaan worden door Samsung. Naar verwachting zullen verschillende fabrikanten gebruik gaan maken van deze nieuwe core.

Samsung Hummingbird 1GHz CPU 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Corby Pro -

    Dat is zeker mooi. Zelfs sneller dan de processor van de iPhone 3Gs. Nu heb ik een vraag, gaat deze processor ook in de Samsung Corby Pro komen? Dat zou namelijk wel echt geweldig zijn.

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters