Samsung komt met eigen DLNA-alternatief genaamd SwipeIt

Fabrikant Samsung heeft een eigen techniek ontwikkeld om gemakkelijk foto’s en video’s te delen met je TV vanaf een smartphone. De nieuwe techniek heet SwipeIt en heeft geen ingewikkelde opzet nodig om bestanden te delen.

De nieuwe dienst van Samsung zal waarschijnlijk tijdens de CES-beurs later op de dag bekend gemaakt gaan worden. Met SwipeIt kun je gemakkelijk foto’s en video’s delen met een Samsung-televisie. Het enige wat je hoeft te doen is beide apparaten met Wifi te verbinden en vervolgens een code in de Android-applicatie van de TV op te geven. Hierna is de setup klaar voor gebruik en kunnen bestanden op de televisie weergegeven worden.

De Android-applicatie is al gratis te downloaden voor de nieuwe dienst. Onduidelijk is nog met welke televisies de app allemaal werkt, maar het zou gaan om alle Wifi-modellen van Samsung. Deze zogenaamde SmartTV’s van Samsung kunnen door elke Android-smartphone bestuurd worden middels de app en geruchten gaan dat ook iPhones in de toekomst de SwipeIt-applicatie toegemeten zullen gaan krijgen.

Samsung maakte tot nog toe gebruik van de standaard DLNA onder de naam AllShare, maar het opzet proces hiervoor was veelal ingewikkelder aangezien een netwerk vaak ook nog ingesteld moest worden voor de juiste permissies. Apple wist met haar dienst AirPlay een dergelijk instelling chaos te voorkomen en Samsung heeft ook besloten om nu gebruik te gaan maken van een eigen techniek.

Samsung SwipeIt

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Fuzzillogic -

    "Samsung maakte tot nog toe gebruik van de standaard DLNA onder de naam AllShare, maar het opzet proces hiervoor was veelal ingewikkelder aangezien een netwerk vaak ook nog ingesteld moest worden voor de juiste permissies."

    Ja Samsung, niet zo vreemd als je by default niemand toegang geeft tot gedeelde media. Dat is de situatie bij AllShare. Sowieso is die applicatie voor op PC maar zo-zo. Dat staat echter helemaal los van UPnP/DLNA!

    Nu komen ze weer met proprietaire meuk die alléén op samsung gaat werken. Ja, daar wordt het echt beter van.

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters