Samsung komt met eigen DLNA-alternatief genaamd SwipeIt

Fabrikant Samsung heeft een eigen techniek ontwikkeld om gemakkelijk foto’s en video’s te delen met je TV vanaf een smartphone. De nieuwe techniek heet SwipeIt en heeft geen ingewikkelde opzet nodig om bestanden te delen.

De nieuwe dienst van Samsung zal waarschijnlijk tijdens de CES-beurs later op de dag bekend gemaakt gaan worden. Met SwipeIt kun je gemakkelijk foto’s en video’s delen met een Samsung-televisie. Het enige wat je hoeft te doen is beide apparaten met Wifi te verbinden en vervolgens een code in de Android-applicatie van de TV op te geven. Hierna is de setup klaar voor gebruik en kunnen bestanden op de televisie weergegeven worden.

De Android-applicatie is al gratis te downloaden voor de nieuwe dienst. Onduidelijk is nog met welke televisies de app allemaal werkt, maar het zou gaan om alle Wifi-modellen van Samsung. Deze zogenaamde SmartTV’s van Samsung kunnen door elke Android-smartphone bestuurd worden middels de app en geruchten gaan dat ook iPhones in de toekomst de SwipeIt-applicatie toegemeten zullen gaan krijgen.

Samsung maakte tot nog toe gebruik van de standaard DLNA onder de naam AllShare, maar het opzet proces hiervoor was veelal ingewikkelder aangezien een netwerk vaak ook nog ingesteld moest worden voor de juiste permissies. Apple wist met haar dienst AirPlay een dergelijk instelling chaos te voorkomen en Samsung heeft ook besloten om nu gebruik te gaan maken van een eigen techniek.

Samsung SwipeIt

 

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters