Samsung komt met nieuwe DRAM voor mobieltjes

Samsung heeft nieuwe DRAM aangekondigd voor mobieltjes en tablets die voorzien is van een extra brede I/O interface. Het plankje is gebakken op basis van het 50 nanometer procede en heeft een doorvoersnelheid van 12.8GB/s.

Samsung heeft nieuwe mobiele DRAM aangekondigd die beschikt over een extra brede bandbreedte voor de doorvoer van data. Samsung heeft de doorvoersnelheid weten op te voeren van 1.6GB/s naar maar liefst 12.8GB/s. Hierdoor worden smartphones en tablets in de toekomst veel sneller aangezien data sneller verwerkt kan worden door de apparaten. Samsung noemt de nieuwe DRAM LPDDR2 wat staat voor Low Power Double Data Rate 2.

De verbeteringen in de nieuwe chips zitten hem vooral in het feit dat Samsung meer pinnetjes heeft weten te verwerken in de chip. Waar voorheen er slechts 32 pinnetjes in de chip waren, is dat aantal nu opgeschroefd naar 512 pinnen. Door het aantal pinnen omhoog te gooien weet Samsung tot acht keer meer snelheidwinst uit de chips te halen dan normale DDR. Hierdoor komt de uiteindelijke doorvoersnelheid van de chips uit op 12.8GB/s.

Niet alleen is de snelheid omhoog gegooid, maar ook het energieverbruik is flink verbeterd. Zo heeft de nieuwe chip 87 procent minder energie nodig dan zijn voorgangers, iets dat bij smartphones geen overbodige luxe is. De verwachting is dat de chips pas rond 2013 aan OEM’s geleverd zullen gaan worden en een jaar later pas in smartphones terug te vinden zal zijn.

Samsung Dram

 

Bron: akihabaranews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters