Samsung komt met nieuwe Samsung Galaxy Chat

Vandaag heeft Samsung de Samsung Galaxy Chat aangekondigd die vooral ontworpen is voor mensen die graag de hele dag bezig zijn met sociale activiteiten zoals SMS, WhatsApp, Facebook, Twitter enz. Het toestel is voorzien van een fysiek toetsenbordje onder het scherm en draait op Android 4.0.

Samsung Galaxy Chat

Een smartphone met een fysiek toetsenbord leek bijna uitgestorven met de komst van alle grote touchscreens. Samsung heeft doorgehad dat er nog altijd veel mensen zijn die graag een echt toetsenbordje hebben op hun telefoon en ze komen daarom met de Samsung Galaxy Chat. Het toestel is de opvolger van de Samsung Galaxy TXT.

Als we naar de hardware kijken heeft de nieuwe Chat een groter aanraakscherm meegekregen van 3 inch. Helaas is de resolutie onveranderd gebleven al is het scherm wel met een kwartslag gedraaid van landscape naar portrait. Hierdoor kan je meer berichten onder elkaar lezen. Het toestel heeft verder een slank ontwerp met een dikte van 11,7mm en is voorzien van 4GB geheugen voor foto’s, muziek en applicaties. Daarnaast valt het geheugen uit te breiden met een micro-SD kaartje.

Het toestel komt standaard met ChatON de WhatsApp concurrent van Samsung. Ook zit er een speciale knop op om de ChatON applicatie snel te starten. Daarnaast zegt Samsung dat het toestel ideaal is voor mensen die veel bezig zijn met hun sociale leven en veel willen delen. Door het fysieke toetsenbord is het eenvoudig berichtjes te typen en te beantwoorden. Het toestel draait op Android 4.0 en zal enkele extra apps meekrijgen zoals een speciale Game Hub waar al enkele populaire sociale games zitten. Om multimedia af te spelen op andere apparaten ondersteund het toestel Samsung’s AllShare. Ook is het toestel voorzien van Quick Office om snel je Microsoft Word, Excel of Powerpoint te bekijken en in beperkte mate te bewerken en is het toestel uitgerust met Samsung’s S Planner om snel afspraken te maken en te beheren.

Het toestel zal vanaf juli beschikbaar zijn in Spanje en daarna geleidelijk over de rest van Europa en de wereld beschikbaar worden. Volgens Samsung krijgt het toestel een concurrerende prijs mee al is er nog geen exacte prijs bekend. Naar verwachting zal deze in de buurt zitten van de Galaxy Txt.

Samsung Galaxy Chat

 

Samsung Galaxy Chat specs

 

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

iPhone SE2 (mogelijk)

Kruising opgedoken tussen iPhone X en iPhone SE lees verder

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters