Samsung komt met opvolgers Galaxy Tab: de Galaxy Tab 2

Samsung heeft twee nieuwe tablets gepresenteerd op het Mobile World Congress. De naam van de apparaten: Galaxy Tab 2. Het verschil tussen de twee is het formaat. Er komt zowel een 10.1-inch versie als een 7-inch versie uit. Onder de motorkap zijn ze verder hetzelfde.

Galaxy Tab 2

Dit voorjaar zou de nieuwe tablet in de winkels moeten liggen. De Galaxy Tab 2 10.1 is volgens Samsung ideaal voor thuis, terwijl de kleinere variant voor onderweg zeer geschikt. Beide tablets zijn in een 3G/WiFi-versie als WiFi-versie en met 16 of 32 GB geheugen verkrijgbaar.

De apparaten worden standaard van Android Ice Cream Sandwich voorzien. Samsung belooft dat ze ‘nog prettiger in het gebruik zijn’ dan hun voorgangers. De tablets hebben de mogelijkheid tot geheugenuitbreiding met een microSD-kaart, waardoor het geheugen tot 32GB stijgt.

De specificaties zijn niet heel geweldig. Een 1Ghz dualcore processor drijft beide tablets aan. Het scherm is een WXVGA-exemplaar. Op de voorkant zit een VGA-camera, achterop vinden we een 3-megapixelcamera.

De eigen ChatOn applicatie van Samsung staat ook op beide tablets. Deze WhatsApp-concurrent brengt mensen in een groep samen, die zo eenvoudig berichten en content met elkaar kunnen delen. Face Unlock, een onderdeel van Ice Cream Sandwich, maakt het mogelijk om via gezichtsherkenning de tablet aan te zetten.

De tablets uit de Samsung GALAXY Tab 2 series zijn vanaf het tweede kwartaal van 2012 in Nederland verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs van de GALAXY Tab 2 (10.1) met Wi-Fi is € 399,- incl. BTW en de 3G/ Wi-Fi-versie is € 499,- incl. BTW. De adviesverkoopprijs van de GALAXY Tab 2 (7.0) met Wi-Fi is € 299,- incl. BTW en de 3G/Wi-Fi-versie is € 399,- incl. BTW.

Samsung Galaxy Tab2 10.1

 

Samsung Galaxy Tab2 10.1 01

 

Samsung Galaxy Tab2 10.1 02</a>

 

Samsung Galaxy Tab2 10.1 03

 

Samsung Galaxy Tab2 7.0 01

 

Samsung Galaxy Tab2 7.0

 

Samsung Galaxy Tab2 7.0 02

 

Samsung Galaxy Tab2 7.0 03

 

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters